Ikonen Tommy Nilsson till Wallenstam Arena i mars


Denny Bågenholm 2024-02-05

Tony Hjortsberg är vd för nystartade Fun Factory Event vars första bokning i arenan är legendaren Tommy Nilsson som kommer till Wallenstam Arena den 9 mars.<br /><br />
Bild:Denny Bågenholm / Pressbild
Tony Hjortsberg är vd för nystartade Fun Factory Event vars första bokning i arenan är legendaren Tommy Nilsson som kommer till Wallenstam Arena den 9 mars.KULTUR & NÖJE | Sedan invigningen av Wallenstam Arena har Härrydas invånare önskat sig evenemang i arenan. Nu är det äntligen dags när nystartade Fun Factory Event satsar på Härryda. Först ut blir Tommy Nilsson redan den 9 mars.

– Vi tror det finns utrymme för konserter och underhållning på hemmaplan, säger vd Tony Hjortsberg.


 

Tony har ett långt förflutet som sjukgymnast för Pixbo, innebandylandslaget och friidrotts-VM 1995. Han har även arbetat många år som entrévärd på många klassiska krogar i Göteborg. När Pixbos tidigare ordförande och grundare Jan Inge Forsberg tog kontakt med Tony för att visa arenan och dess potential så vaknade intresset för arrangemang på allvar.

– Jan Inge och jag har känt varandra länge och han var besviken på att ingen tog tag i evenemangsfrågan som varit på dagordningen sedan arenan byggdes. Han bjöd in mig till arenan och omedelbart började kugghjulen att snurra. Jag kände direkt att här fanns det massor av saker vi kunde hitta på, och jag sitter sällan still utan började omedelbart arbeta med frågan. Och så startade vi igång eventbolaget i höstas, säger Tony.

Det visade sig att det inte var så enkelt som Tony hoppats på då många arenafrågor hängde i luften.

– Det var ljud- och ljusfrågor, om man kunde köra in med en lift för att hänga upp saker i taket. Kunde man använda skyddsgolvet till det som det var till för eller skulle det bara vara snyggt. Hur mycket högtalare kunde man hänga upp i taket? Det var massor av frågor, och det fanns nästan inga specifikationer kvar sedan bygget, så vi fick en tuff start minst sagt, säger Tony. Han fortsätter:
– Tanken var att vi skulle börja med lite standup, men när vi började planera för det så hade redan Råda Rum i Mölnlycke lanserat det och då kändes det inte som att vi skulle spinna vidare på den tanken just då, det kommer vi göra senare.

Så då blev det en konsert direkt som första evenemang?
– Ja, vi slår på stort. Vi tänkte att Tommy Nilsson är en välkänd svensk artist med många hits och han har en skara fans. Han har varit ute och gjort konserter i kyrkor som varit mindre produktioner men vi kommer att ha Tommy Nilsson med band och få hela den klassiska konsertupplevelsen. Det blir alla hans kända låtar som de ska låta ”på riktigt”. Det “ryktas” om en ny platta och även en turné men där vet jag inget mer, säger han.

TONY BERÄTTAR ATT innan de drog igång bolaget så var det väldigt positivt och mycket glada miner bland de som bor i Härryda.

– Väldigt många var positiva och glada över att slippa åka in till Göteborg och istället gå ut på hemmaplan. När vi väl släppte biljetter kändes det som att vi skulle kunna sälja många biljetter ganska fort, men så har det inte riktigt blivit, säger han besviket.

Varför tror du det är så?
– Många parametrar. Sämre tider än väntat och många håller i sina pengar. Sen verkar många tycka det är kul att det händer något på hemmaplan men är inte själva villiga att betala för lokal underhållning. Det var en dam som ringde och sa. “Vad roligt att Tommy kommer till Mölnlycke, vet du om han kommer till Göteborg också?” Då var det rätt tungt.

Biljettförsäljningen går trögt och Tony säger att om man inte lyckas sälja fler biljetter de kommande veckorna så ställer man in.

– Det finns lite tid kvar att sälja biljetter, men om det inte går så väljer vi att ställa in innan vi måste ut med alla pengar som det kostar att hyra in ljud och ljus, säger han.

Men även om det inte blir något med Tommy Nilsson så ger ni inte upp?
– Nej, absolut inte. Vi tror på arenan som lokal och vi har många fler planer. Vi får se detta som ett klassiskt “trail and error” om det inte skulle funka. Men det finns fortfarande tid kvar att sälja biljetter till konserten och det vore väl synd att inte kunna genomföra den nu när det äntligen händer något i kommunen, säger Tony hoppfullt.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.