Insändare Borgerliga alliansen signerat Marith Hesse (M)


Marith Hesse 2022-10-19

Moderata samlingspartiet, Kristdemokraterna och Liberalerna har nu tecknat en överenskommelse om Borgerlig allians i koalition med avsikt att styra Partille de kommande 4 åren.
Våra tre partier har på ett framgångsrikt sätt tagit ansvar för Partilles utveckling länge och vill fortsätta så även de kommande åren.


Få har nog missat att samarbetet mellan oss och C inte fungerat under mandatperioden. För att man ska kunna styra ihop måste man ha förtroende för varandra och tyvärr är det förtroendet skadat och tillit saknas. Vi valde därför att ingå en valteknisk samverkan med Sverigedemokraterna, se mer nedan.

För att Centerpartiet inte skulle lämnas helt utanför erbjöd vi dem en valteknisk samverkan som hade gett dem demokratisk insyn, och denna samverkanförhandlades med bud och motbud. Centerpartiet ville ha dock fler platser i nämnder och styrelser än vad vi kunde erbjuda och valde därför i söndags att inte anta vårt slutbud utan istället att hoppa av.

Centerpartiet var under förhandlingarna helt medvetna om vår samtidiga valtekniska samverkan med Sverigedemokraterna. Den bild Centerpartiet i press och social media försöker ge av orsakerna till att man ”går i opposition” är alltså klart missvisande. Till det valde Centerpartiet att så sent som i måndagskväll gå ut i ett pressmeddelande tillsammans med S, V och Mp, där man tydliggör att man nu ingår i valtekniskt samverkan med S, V och Mp. En ordentlig vänstergir där man nu alltså sätter sig i samma båt som Vänsterpartiet.

För att säkra stöd för vår budget har vi i Borgerlig allians tecknat en valteknisk samverkan med Sverigedemokraterna. Den innebär att Borgerlig allians får stöd för sin budget och att Sd ges demokratisk insyn genom de poster vi enats om (utöver de som de tar av egen kraft) och att vi under mandatperioden kommer driva ett antal frågor som vi gemensamt enats om.
Efter många och långa möten är vi nu i hamn och kan fortsätta utvecklingen av Partille som en välskött kommun. Vi ska fortsätta att utveckla vårt klimat- och hållbarhetsarbete, att förbättra skolan så att fler når kunskapskraven, att öka tryggheten i centrala Partille och ha ordning och reda i ekonomin, för att nämna några prioriterade områden.

Vi vill ta ansvar för Partille och skapa goda förutsättningar för arbete och välfärd. Vi vill lägga grunden för ett samhälle som håller ihop, där människor kan känna trygghet, ta egna initiativ och förverkliga sina ambitioner. En kommun där individer, familjer och det civila samhället står starka. Vi avser att föra en ansvarsfull politik som slår vakt om det goda i dagens Partille, vilket samtidigt kommer att vara politik som öppnar för förnyelse och utveckling.
Vi tror på människan och hennes inneboende kraft och vilja att ta ansvar. Vår utgångspunkt är att alla människor är olika men har samma människovärde. Oavsett bakgrund ska alla ha de bästa förutsättningarna för att växa och utvecklas.

Partille ska fortsatt vara en bra kommun att växa upp, arbeta, verka och leva i.

Marith Hesse (M)
Anders Midby (KD)
Erik Edlund (L)


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.