Nej, detta är inget aprilskämt!


Suzanne Parenius (C) 2023-03-30


Den 1 april höjs arbetsavgiften för ungdomar mellan 19 och 23 år. För varje ungdom med en månadslön på 25000 kr är det en ökning med 3000 kr för arbetsgivaren. I ett slag.

 

Kan tidpunkten bli sämre?
Besöksnäring och handel, även i Lerums Kommun, där många unga har ett första jobb, kämpar mot ökade råvaru- och elkostnader och att höja priserna i samma takt, när gemene man har mindre pengar i plånboken, är omöjligt. I stället stänger man verksamheten, varsel och konkurser är ett faktum. Och med detta kommer arbetslösheten som drabbar våra unga i högre grad, de som oftast är sist in på arbetsplatsen.

Att göra det enklare och billigare för företagare att anställa har alltid varit gemensam borgerlig politik. Det rullar nu den sittande regeringen tillbaka.
Med hög inflation och höga räntor, är det viktigare än någonsin att så många som möjligt får behålla en inkomst, även våra ungdomar. Centerpartiet anser därför att Regeringen omgående bör återinföra den sänkta arbetsgivaravgiften för ungdomar upp till 23 år retroaktivt efter 1 april!
Sverige har våra företagare att tacka för vår välfärd och för att de ger våra unga chansen till ett första jobb. Företagen ska belönas, inte straffas med högre avgifter!

Suzanne Parenius (C)

Centerpartiet Lerums Kommun


Annelie Parenius (C)

Centerpartiet Lerums Kommun


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.