Upptakt för handbollen i Härryda


Ulf Magnusson 2022-08-28

Två av HHK:s juniorspelare bildar en försvarsformation som de kallar Eiffeltornet, men det går fint att springa mitt emellan och skjuta mål.
Bild:Ulf Magnusson
Två av HHK:s juniorspelare bildar en försvarsformation som de kallar Eiffeltornet, men det går fint att springa mitt emellan och skjuta mål.

HÄRRYDA | Ett mini-EM spelades i helgen i regi av Härryda Handbollsklubb. Men upplägget var verkligen lite speciellt. Runt 150 av klubbens medlemmar fick avsluta en upptaktshelg i Mölnlyckehallen med träning och matcher.

Lagen kom att bli tio nationer som möttes under söndagen – och varje lag skulle innehålla spelare alltifrån sjuårsåldern till senior.

Niclas Björnfot välkomnar Lokalpressen och förklarar de specialkomponerade reglerna.
– Jo, vi har velat blanda alla åldersgrupper i lagen. Men det finns en del annorlunda inslag i lagbilden. Flygande byten gäller under matchen. De seniora spelarna tvingas i en del situationer spela på knä eller sittande. Och för målvakten gäller att han eller hon måste hinna backa hem i anfallet och dessutom ta på sig ett par kaninöron som ligger i målgården innan det är dags att försvara målet.

Entusiasmen är total kring arenan. Till detta bidrar den nästan överladdade speakern Marcus ”Mackan” Sjöblom, som kommenterar ungefär varenda passning i spelet och skapar en energi såväl på plan som på läktaren.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.