Billström (M) knackade dörr i Rävlanda


Jonas Bengtsson 2022-08-30

Riksdagsledamoten Tobias Billström vid en dörrknackning i Rävlanda i måndags. Här tillsammans med lokala partikollegan Agneta Granberg.
Bild:Privat
Riksdagsledamoten Tobias Billström vid en dörrknackning i Rävlanda i måndags. Här tillsammans med lokala partikollegan Agneta Granberg.

Moderaterna Katja Petkova, Tobias Billström, Agneta Granberg, Evalotta Liljenzin och Tommy Brundin vid måndagens dörrknackning. \
Bild:Privat

Moderaterna Katja Petkova, Tobias Billström, Agneta Granberg, Evalotta Liljenzin och Tommy Brundin vid måndagens dörrknackning. "Det kan först kännas obekvämt att gå runt och knacka på men när man märker hur fantastiskt bra samtal det många gånger blir så blir det bara roligare och roligare. Vi lär oss massor", säger Evalotta Liljenzin.Tidigare under dagen kampanjade Tobias Billström i Partille centrum på Kyrktorget, här tillsammans med Marith Hesse (M) som är kommunstyrelsens ordförande i Partille.
Bild:Jonas Bengtsson
Tidigare under dagen kampanjade Tobias Billström i Partille centrum på Kyrktorget, här tillsammans med Marith Hesse (M) som är kommunstyrelsens ordförande i Partille.

HÄRRYDA | Den tidigare ministern under Fredrik Reinfeldt, Tobias Billström (M), hade en hektiskt dag i måndags med valkampanjande i hela fem olika västkommuner. Däribland i Härryda där han knackade dörr tillsammans med Björketorpsmoderaterna.

– För oss är det viktigt att vår politik är förankrad i medborgarnas verklighet och då är dörrknackning ett bra sätt för medborgare och politiker att träffas och stämma av, säger Evalotta Liljenzin (M).Riksdagsledamoten Tobias Billström (Moderaterna) hade en hektisk måndag. För skåningen, som numera bor i Stockholm, inledde dagen med tåg till Herrljunga där dagens kampanjande inför valet inleddes. Det fortsatte sedan till Alingsås, Partille, Rävlanda och Göteborg.

– Det är ganska hektiskt de sista veckorna inför valet, man får nästan ha ett minutschema men jag tycker att det funkar bra, säger Tobias Billström när Lokalpressen intervjuar den tidigare ministern på Kyrktorget i Partille på eftermiddagen.

Han sa då att han tyckte att det märktes tydligt att valtemperaturen stigit då folk nu är “mer intresserade av politik och ställer många fler frågor än annars”. Han berättade även om vilken bra och trevlig kampanjmetod som han tyckte att dörrknackning var.

Vad vill ni att de ni pratar med ska få med sig?
– Det är tre områden främst. Det märker man också när man knackar dörr vad invånarna mest är intresserade av den här valrörelsen, och det är gängbrottsligheten, frågan om energin med höga elpriser och sedan även hushållsekonomin vad gäller bland annat räntor, inflation och bränslepriser. Allt det som gör hela tillvaron lite mer osäker, de tre sakerna kommer ofta upp i samtalen och det är där vi vill föreslå alternativ i politiken, säger Tobias Billström.

Tobias Billström är gruppledare för Moderaterna i riksdagen och står som nummer två på partiets valsedel i Stockholms län till riksdagen. Under Fredrik Reinfeldt-eran var han både migrationsminister och arbetsmarknadsminister.

Vid ett lyckat valresultat för er – skulle du kunna tänka dig en ministerpost då?
– Jag säger som jag sagt varje gång jag fått den här frågan (skratt) och det är att man säljer inga skinn förrän björnen är skjuten. Först och främst måste vi börja med att vinna valet och sedan återstår en regeringsbildning som också måste lösas innan vi kommer in på de här frågorna, säger han.

Efter besöket i Partille bar det av till Rävlanda för dörrknackning tillsammans med den lokala partiföreningen Björketorpsmoderaterna som omfattar Rävlanda, Hällingsjö och Hindås.

– Vi är väl representerade i kommunpolitiken och bevakar särskilt frågor gällande de östra kommundelarna då vi upplever att vi har en god lokalkännedom, åtminstone beträffande Hällingsjö och Hindås. Däremot har vi inte haft någon representant från Rävlanda på ett tag så där har det varit sämre. Vi ville därför satsa lite extra på att uppdatera oss om vilka frågor som
kändes viktigast för Rävlandaborna inför valet och förhoppningsvis kanske få några nya medlemmar därifrån så att bevakningen därifrån fortsatt hålls aktuell, berättar Evalotta Liljenzin (M) som är ledamot i kommunfullmäktige och välfärdsnämnden samt ordförande för Björketorpsmoderaterna.

– Vår strategi har sedan i april varit att minst två kvällar i veckan knacka på hos Rävlandaborna och i första hand få information om vad de tycker fungerar bra och vad som inte fungerar lika bra men också presentera oss.

– Vi står upp för vår politik och det ska vara lätt att ta kontakt med sin lokala politiker när något inte fungerar som det ska. Vi lämnar ut ett kort med våra kontaktuppgifter när vi går om någon kommer på något mer. Vi som är engagerade lokalt är ju vanliga människor med vanliga jobb och gör detta på vår fritid, berättar Hällingsjöbon under måndagskvällen.

Hur ser du på att få besök av Tobias Billström?
– Det var väldigt roligt att få besök av Tobias Billström till Rävlanda av alla ställen. Det visar att Rävlandaborna är viktiga för oss. På tisdag kväll knackar vi dörr i Hällingsjö och har då med oss Johanna Rantsi som kandiderar till Riksdagen så jag tycker att vi lyckas lyfta fram de östra
delarna av Härryda kommun väl, säger Evalotta Liljenzin.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.