Padel och hockey på Hulebäcksgymnasiet i Mölnlycke


Denny Bågenholm 2022-09-20

Nya idrottsutbildningar planeras på Hulebäcksgymnasiet.
Bild:Hulebäcksgymnasiet
Nya idrottsutbildningar planeras på Hulebäcksgymnasiet.

HÄRRYDA | Hulebäcksgymnasiet stärker sin idrottsprofil genom möjligheten att träna
padel och ishockey på skoltid. Två utbildningar som kommer höja intresset ytterligare för den redan så populära skolan tror rektor Mikael Svensson.

Ett fördjupat samarbete med IF Mölndal hockey gör att skolan redan under höstterminen 2022, kan anordna hockeyträning på skoltid inom det individuella valet och kurserna Idrott och hälsa.
Kurserna sker inom ramen för Svenska hockeyförbundets rekommenderade lokala ishockeyprofil, LIP.

– Satsningen riktar sig till hockeyspelande ungdomar i göteborgsområdet och underlättar kombinationen av gymnasieutbildning och ishockeyträning, säger Mikael Svensson, rektor och ansvarig på Hulebäcksgymnasiet.

– Hulebäcksgymnasiet och Mölndal hockey är två verksamheter som båda vill ligga i framkant och erbjuda de bästa förutsättningarna. Genom att våra spelare får träna två till tre pass i veckan på skoltid förbereder vi dom väl inför deras fortsatta karriärer, säger Mikael Svedberg, ungdomsansvarig på Mölndal hockey.

NIU - Padelgymnasium
Förutom satsningen på ishockey planerar Hulebäcksgymnasiet att läsåret 2023-24 anordna nationell idrottsutbildning, i padel. Intentionen är att erbjuda eleverna som går Ekonomi- Naturvetenskap-  och Samhällsvetenskapsprogrammet, samt Barn- och fritidsprogrammet möjlighet att kombinera sina studier med en kvalificerad padelutbildning.

– Det är en förmån att öppna våra dörrar för den växande padeleliten. Vi vet att det finns många duktiga ungdomar som längtat efter att en skola i Göteborgsregionen ska starta NIU (Nationell Idrottsutbildning) i padel, säger Mikael Svensson som är glad över att Hulebäcksgymnasiet nu kompletterar sin innebandyutbildning, som redan finns på skolan, med ytterligare en NIU-utbildning.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.