Maltaprojektet i hamn


Ulf Magnusson 2022-05-09


HÄRRYDA | Kort geografilektion – Malta, liten ö i Medelhavet, huvudstad Valetta. Gozo, ännu mindre ö utanför Malta, huvudstad Victoria. På denna lilla ö har fjorton elever från några av Hulebäcksgymnasiets program tillbringat sex veckor av praktikarbete under våren.

I dagarna har de återvänt hem till skolan i Mölnlycke med bagaget fyllt av erfarenheter och minnen för livet. Äventyret som planerats allt sedan första tiden på Hulebäcksgymnasiet har nu alltså upplevts. Förra veckan återsamlades de fjorton eleverna på skolan tillsammans med sina mentorer för en utvärdering av projektet. Efter en gruppfotografering tillsammans med Brons-Johan utanför skolan fick Lokalpressen en pratstund med tre tjejer som fått en ny bild av världen utanför Mölnlycke.

Lovisa Alenfors, Filippa Börve och Clara Larsson känner att de har en hel del att berätta från den långa vistelsen på Malta - eller den lilla ön Gozo, mer precist.
– Det var väldigt annorlunda, säger Lovisa. Jag som går på programmet Barn och Fritid i skolan fick en ny och annorlunda bild av arbetet.

Läs mer i helgens tidning >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_euTipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Egen insta 250x250

Annons
Alfons

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.