Lerumsbo samordnar Västsveriges celebra besök


Hanna Uhlin 2023-06-10

Mikael Appelqvist (till vänster) från Lerum ansvarar för planering och genomförande av officiella besök. Han samordnade kungaparets besök i Göteborg förra helgen. Då gick även Göteborgs 400-årsfirande av stapeln.
Bild:Tommy Holl
Mikael Appelqvist (till vänster) från Lerum ansvarar för planering och genomförande av officiella besök. Han samordnade kungaparets besök i Göteborg förra helgen. Då gick även Göteborgs 400-årsfirande av stapeln.

LERUM | Mikael Appelqvist arbetar på länsstyrelsen i Västra Götaland och ansvarar för officiella besök av bland annat kungligheter och politiker. Senast samordnade han kungaparets besök i samband med Göteborgs 400-årsfirande och firandet av kungens 50 år på tronen.

– Det är mycket adrenalin vid sådana besök, säger han.


 

Mikael Appelqvist är protokollchef på länsstyrelsen i Västra Götaland och ansvarar för planeringen och genomförandet av officiella besök av bland annat kungligheter, presidenter och ministrar. Den senaste tiden har han haft bråda dagar och ansvarat för flera kungliga besök. I maj höll han i trådarna när kronprinsessan Victoria och prins Daniel besökte Gunnebo slott, och förra helgen ansvarade han för kungaparets jubileumsbesök i centrala Göteborg.

– Det är jättekul, men adrenalinpåslaget är ganska högt vid de här besöken. De sista veckorna inför ett sådant här besök blir det inte så mycket vaken tid som går till något annat, så det är väldigt intensivt, skrattar Mikael Appelqvist som nu är inne på sitt fjärde år som Lerumsbo.

På länsstyrelsen i Västra Götaland har han arbetat i närmare 20 år och beskriver sin yrkesroll som en slags förlängd arm till UD och kungahuset vid officiella besök. Kungaparets visit i Göteborg var ett av många planerade länsbesök som kungen och drottningen nu genomför för att uppmärksamma jubileumsåret 2023, när kungen firar 50 år på tronen. Här sammanföll besöket lägligt nog också med Göteborgs 400-årsfirande.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.