Landvetter flygplats utrymd - men är åter öppen


Denny Bågenholm 2022-05-18

Landvetter Flygplats är nu åter öppen.
Bild:Swedavia
Landvetter Flygplats är nu åter öppen.

HÄRRYDA | Två väskor hittas på Landvetter Flygplats som spärrades av en stund på förmiddagen. Inga farliga föremål hittades och nu är flygplatsen öppen igen.

Polisen var snabbt på plats vid Göteborg Landvetter Airport med anledning av att två väskor kunde misstänkas innehålla något farligt föremål. Terminalen utrymdes och infarten till flygplatsen stängdes av. Klockan 10:30 var undersökningen av väskorna klara och det hittades inget farligt föremål. Avspärrningarna är nu hävda.

Det kan dock vara förseningar så uppdatera dig om du skall ut och flyga under dagen.

– Vi kom precis på planet till Spanien, som skall vara fullsatt med det är inte många ombord. Det var långa köer överallt. Jag har precis opererat mig. Jag åkte rullstol så därför kom vi på planet bland de första, men nu är vi 45 minuter försenade, säger Annica från flyplatsen klockan 11:40.

– Vi har haft en del förseningar och resenärer har ombokats till andra avgångar. Vi är nu i ett uppstarskede som kan skapa förseningar under dagen. Just nu är det normal väntetid på runt 15 minuter i säkerhetskontrollen. Man bör checka in hemma, kolla i appen och på hemsidan för den senaste informationen, säger Peter Wärring på Swedavia.

– Vi hade en utrymning för man hade hittat väskor utan ägare, detta händer ibland och all personal och våra resenärerer tog det lugnt och stilla när alla lämnade avgångshallen, det var ingen som helst panik, säger Clenn Claesson på Pressbyrån.

– Nu är det helt tomt här inne och vi väntar på att alla skall komma in igen, det kan ju bli lite stressigt om man har kort om tid till sin avgång. Men det brukar funka smidigt när sånt här händer och snart är allt som vanligt igen, avslutar Glenn.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_euTipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.