Kommunen anlitar jurister för att avbryta avtalet med Attendo


Jonas Bengtsson 2022-09-02

Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande.
Bild:Anna Sigvardsson
Per Vorberg (M), kommunstyrelsens ordförande.

HÄRRYDA | På gårdagens kommunstyrelsemöte (KS) bestämdes det att Härryda kommun tänker försöka avbryta avtalet med det kritiserade vårdbolaget Attendo som driver ett särskilt boende i Mölnlycke (Säteriet). För att säkerställa att processen går rätt till planerar man nu att ta in extern juridisk kompetens för att utreda alla möjligheter.


– Nu tar vi det till nästa steg, men vi hoppar inte över kvalitetssäkringen av de juridiska bedömningarna innan vi säger upp avtalet. Ett beslut utan att få den här kontrollen skulle kunna riskera att vi missar något, säger Per Vorberg (M), som hoppas att man till nästa KS-möte den 29 september ska vara redo att säga upp avtalet.

Socialdemokraterna, Sverigedemokaterna och Miljöpartiet reserverade sig skriftligen däremot då de tyckte att man omedelbart skulle fatta beslut om att avsluta avtalet. Enighet rådde däremot kring kritiken om bristerna.

Även välfärdsnämnden, som är ansvarig för själva verksamheten, tyckte på sitt möte i onsdags att avtalet borde brytas då man höll med om kritiken som framförts mot boendet

– Vi är glada över att vi får fortsätta driva verksamheten vidare och är övertygade om att vi kommer hitta en långsiktig lösning med kommunen inom kort. Vi har gjort ett omfattande arbete med att förbättra verksamheten och vi har en engagerad medarbetargrupp. Vi kommer att göra allt för att alla i Härryda ska ha förtroendet för boendet Säteriet, säger Karolina Eriksson, regionchef Attendo.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän     Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.