Klädkonst och körmusik i kulturhuset


Hanna Uhlin 2023-11-21

En kombination av körmusik och klädkonst blir det i Landvetters kulturhus den 23 november.
Bild:Richard Bloom
En kombination av körmusik och klädkonst blir det i Landvetters kulturhus den 23 november.

HÄRRYDA | Vad händer i mötet mellan människa, klädkonst och musik? Svaret kommer den 23 november i Landvetters kultur under ”The Fashion Concert”.

– Föreställningen är viktig då det tydligen fortfarande anses uppseendeväckande att låta vanliga, medelålders kroppar bära den här sortens plagg, säger Ellen Abrahamson.


 

Under ”The Fashion Concert” lyfts det svenska modeskapandet fram genom att kören Rabalder kläs i fem prominenta designers olika alster – och framför körmusik med dramatiseringar och även poesi skriven av två korister. Ellen Abrahamson, konstnärlig ledare vid scenkonstkompaniet Stagebird, berättar om hur idén uppstod:

– Det ligger i tiden, jag såg konstmuseer i Europa lyfta mode som konstform, men upplevde att det saknades infallsvinklar på det mångfacetterade temat. Även ”The Fashion Concert" lyfter mode som konstform och medel att uttrycka sin identitet, men kommenterar även miljöpåverkan, oetiska arbetsförhållanden och skeva ideal.

Såvitt Ellen och hennes kollegor är det här ett unikt koncept som inte gjorts någon gång tidigare.
Stagebird har tagit fram konceptet och Ellen Abrahamson är föreställningens producent – alltså personen som håller ihop alla inblandade, ser till att produktionen har resurserna den behöver samt följer schemat och budget.

– Jag bär också det yttersta ansvaret för den konstnärliga utformningen, fastän Rabalder och jag har utvecklat föreställningen tillsammans.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.