Golftävling till förmån för cancerforskningen


Denny Bågenholm 2022-05-11

Bilder från förra tävlingen 2019. Linda Parder, Margareta Malmsjö, Gun-Britt Ottosson, Britt-Marie Larsénvar volontärer för Lions Club Hindås.
Bild:Arkivbild Lions Club Hindås
Bilder från förra tävlingen 2019. Linda Parder, Margareta Malmsjö, Gun-Britt Ottosson, Britt-Marie Larsénvar volontärer för Lions Club Hindås.

HÄRRYDA | Söndagen den 15 maj arrangerar Lions Club Hindås och Hulta Bollebygd Golfklubb en golftävling till förmån för Lions Cancerfond Väst. Tävlingen är öppen för alla som vill ställa upp.
“Vi är idag 20 anmälda spelare men det finns plats för fler”

ävlingen hölls första gången 2019 för att sedan varit inställd två år under pandemin. Nu är det åter dags för singeltävling på Hulta Bollebygd Golfklubb.

– Vi tävlar i två klasser och spelformen är slaggolf, man kan anmäla sig direkt på Hulta bollebygds hemsida om man vill delta. Varje hål sponsras av ett företag från kommunen och alla intäkter går till Lions Cancerfond Väst som är en insamlingsstiftelse som drivs helt ideellt. Runt 40 000 kronor hoppas vi få in på helgens tävling, alla som är med på golftävlingen Lions Singel är med och slår ett slag för cancerforskningen i västra Sverige, säger tävlingsansvarige Lena Älveborn Jansson.

– Nästa torsdag den 19 maj, kommer Lions Cancerfond Väst att dela ut en miljon kronor på Sahlgrenska Sjukhuset till fem forskare. De lokala Lions Klubbarna i Västra Sverige har hjälpt till och på olika sätt bidragit med insamlingar, avslutar Lena.

Anmäl dig till tävlingen här >>>

Över 60000 svenskar får varje år elakartad cancer varav drygt 11000 i västra Sverige. Tack vare cancerforskningen räddas ca 70% av de drabbade tillbaka till ett acceptabelt liv.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_euTipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.