Fixartjänst förebygger fallolyckor i hemmet


Denny Bågenholm 2022-06-13

Bild:Freepik

HÄRRYDA | I Härryda kommun finns sedan många år en fixartjänst som vänder sig till alla kommuninvånare som fyllt 70 år. Mats Svensson axlar titeln och tar emot bokningar om allt från att få hjälp med att byta gardiner till att se över “fall-faror” i hemmet.

Du som är 70-plus kan få kostnadsfri hjälp med att till exempel sätta halkskydd i trappan eller byta batterier i brandvarnaren. Syftet med den fina servicen är att förebygga fallolyckor.

– Det är en viktig men också mycket uppskattad service. Många är glada att få hjälp och samtidigt få en liten översyn av sitt boende. Servicen är dessutom kostnadsfri, det är bara eventuellt material som du behöver bekosta själv, säger Mats Svensson.

Hjälp inom en vecka
Fixartjänsten är en av Härryda kommuns servicegarantier. Det innebär att du ska erbjudas hjälp inom en vecka från det att du kontaktat fixartjänsten.

Information och bokning av tjänsten >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.