Detaljplanen klubbad – nu planeras nya bostäder på Bocköhalvön i Hindås


Hanna Uhlin 2023-11-19

Visionsbild över hur det nya bostadsområdet kan komma att se ut.
Bild:Cederfors / Liljewall Arkitekter
Visionsbild över hur det nya bostadsområdet kan komma att se ut.

HÄRRYDA | I oktober godkändes detaljplanen för ett nytt bostadsområde på Bocköhalvön i Hindås. Nu har planeringen av den kommande bostadsbebyggelsen dragit igång på allvar.

 

Turerna kring Bocköhalvöns detaljplan har varit många och utdragna, men för några veckor sedan klubbades detaljplanen officiellt igenom av Härryda fullmäktige. Nu har planeringsarbetet av det kommande bostadsområdet i Hindås tagit fart på riktigt. Cederfors Bostad utvecklar marken tillsammans med Hindås Villastad och är positiva till den slutliga detaljplanen.

– Arbetet har ändå, trots lång tid, resulterat i en bra detaljplan som tar stor hänsyn till omgivningen och natur- och historiska värden, säger Cederfors vd Lars Bonander i ett pressmeddelande.

På Bocköhalvön planeras nu ett 40-tal bostadsrätter med radhus och lägenheter i blandad låg bebyggelse. Det planeras även för 10 – 12 villatomter där byggrätten ska spegla den nuvarande bebyggelsens förutsättningar i större utsträckning. Bostadsutvecklarna menar att det flera gånger har framkommit missuppfattningar kring vilken form av bebyggelse som planeras.

– Vi har hört allt från flervåningshus till lägenhetskomplex med mängder av lägenheter, men så är inte fallet, säger Jan-Erik Eskilsby på Hindås Villastad.

Cederfors, som planerar för bostadsrätterna, menar att det strandnära läget och närheten till Vildmarksleden gör det kommande bostadsområdet till något utöver det vanliga.

– Spontant, när man ser vad som utvecklas öster om Göteborg, så är nog detta i särklass ett av de bästa lägena som kommer finnas tillgängligt att köpa, säger Lars Bonander.

Den första byggetappen kommer innehålla både radhus, parhus och mindre fyrbohus. Bolagen har enligt egen utsago märkt av ett stort intresse redan nu, innan någon marknadsföring har påbörjats.

– På grund av vår mix och variation kommer vi kunna möta flera köpargrupper redan i första etappen. Nu planerar vi för att planen vinner laga kraft och efter det ska vi presentera mer detaljer om utbyggnadstakt och vilken del vi avser att starta med, säger Lars Bonander.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.