Fortsatt nollade på bortaplan

Denny Bågenholm 2024-02-21

Tre mål för Benjamin Helander blev det i matchen mot Önnered. Tyvärr blev det en ny förlust på bortaplan.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Önnered stod för motståndet, där två fysiska lag skulle drabbas samman i en viktig match. Alingsås har inte vunnit någon bortamatch under säsongen och målsättningen var att den första skulle komma nu.

– Vår prestation i andra halvlek var värd poäng i mina ögon, sa William Törnqvist.

Det börjar positivt för Alingsås som gör matchens två första mål innan Mishels Liaba kvitterar till 2-2 efter knappt fyra minuter. Försvarsmässigt är det tufft mot Önnereds stora spelare men Jacob Lundahl och Gustav Jönne kämpar på bra och får klart godkänt.

Önnered gick upp i 6-4 ledning efter en kvart och Alingsås begär timeout. Det är en oväntat snäll match med endast tre utvisningar för vardera laget. Önnered skaffar sig en fyramålsledning fram till 10-6, med tre minuter kvar av första halvlek. Då får Michels Liaba sin andra utvisning och Rasmus Thorbjörnsson gör 10-7 på straff och sedan 10-8 i anfallet efter. Önnered petar in ytterligare ett mål och i paus står det 11-8 till hemmalaget. Rasmus Thorbjörnsson är bästa målskytt för Alingsås med fyra mål varav två på straff.

Målvaktsligan vinns av Önnereds Sebastian Abrahamsson på nästan 42 procent och Rickard Frisk hamnar på 30 procent. Två spelare som brukar återfinnas i toppen av målligan är Johan Nilsson och Oscar Gentzel som inte hade sina bästa dagar, tillsammans hade de 13 avslut, men bara två mål.

– Första halvlek är lite stapplig från vår sida. Vi stod ganska bra bakåt men i tryckspelet och anfallsspelet får vi inte alls till det, säger William Törnqvist på Alingsås hemsida.

Alingsås kommer ut som ett mycket hetare lag i andra halvlek. 4-1 gör att man går upp i ledning när Rickard Frisk sätter 11-10 i öppet mål. Lagen följer varandra slaviskt och med sex minuter kvar står det 21-21 när Alingsås får straff. Den så normalt säkra Rasmus Thorbjörnsson drar den i stolpen. I anfallet efteråt gjorde dock Benjamin Helander 22-21 i öppet mål. Med en minut kvar är det helt jämnt igen, 23-23 och Alingsås har bollen. Timeout av Alingsås med 40 sekunder kvar. Max Granlund prickar utsidan stolpen med 20 sekunder kvar och Önnered har matchens sista anfall.

Med fyra sekunder kvar får Rasmus Thorbjörnsson en utvisning för slag i ansiktet på Andreas Berg. Pontus Zetterman får öppet läge, Frisk är på bollen men den letar sig ändå försmädligt in i mål och Alingsås åker på ytterligare en sur förlust på bortaplan.

– Riktigt tråkigt att inte få med sig poängen hem när vi kämpar oss tillbaka i andra halvlek. Tycker vi gör vår bästa bortamatch hittills. Det känns riktigt segt nu, säger matchens bästa målskytt Rasmus Thorbjörnsson med sina sex mål, till handbollsligan.live

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.