Spartacus tuffast sedan 70-talet


Denny Bågenholm 2023-10-03

Spektakulärt inkast när laget lyfter Aron vid inkast.
Bild:Per Johan
Spektakulärt inkast när laget lyfter Aron vid inkast.

SPORT | Det blir minst brons i den högsta rugbyserien, allsvenskan. När man i helgen manglade Lugi med 67-12. Som tack får laget en vecka spelledigt innan resan går mot Mälardalen för match mot Enköping och Stockholm Exiles.

 

Bakom lagets fina framgångar under säsongen finns Mike Tatu, huvudtränare och Maria Tatu, Klungtränare som tillsammans med Janne Johansson, lagkapten och assisterande klungtränare jobbat hårt och målmedvetet för att nå dit vi är nu.

– Senast vi rönte en sådan framgång var 1970, säger ordförande Nisse Nilsson.

Spartacus rugbyklubb bildades 1968 och spelar sina matcher på Lexby IP som man delar med Partille IF. Det finns runt 20 elitlag i rugby i Sverige.

Rugby i Sverige är en växande sport med en stadigt ökande popularitet. Trots att Sverige inte är känt som ett traditionellt rugbyland som exempelvis England eller Nya Zeeland, har sporten fått fäste här och utvecklas ständigt.

Rugbyn i Sverige har sina rötter tillbaka till tidigt 1900-tal, men det var först på 1960-talet som den började organiseras mer formellt. Svenska rugbyklubbar började då att bildas, och det första svenska mästerskapet hölls 1962. I dag finns flera rugbyklubbar runt om i landet, med föreningar i städer som Stockholm, Göteborg, Malmö och Uppsala.

Svenska Rugbyförbundet (Svenska Rugbyförbundet) är den organisation som ansvarar för att främja och utveckla rugby i Sverige. Förbundet arbetar aktivt för att sprida sporten och stödja klubbarna i deras verksamhet. De arrangerar även olika turneringar och evenemang för att främja tävling och gemenskap inom rugbygemenskapen.

Rugby i Sverige har främst två varianter: rugby union och rugby league. Rugby union är den mest populära varianten och är den form som spelas internationellt. Rugby league är mindre vanlig men har också sina entusiaster.

Sverige har både herr- och damlandslag inom rugby union. Dessa lag deltar regelbundet i internationella tävlingar och kvalspel. Även om Sverige inte hör till de mest framgångsrika nationerna inom rugby, så har sporten en lojal och passionerad följarskara här.

Rugby i Sverige har en utmaning när det gäller att konkurrera med mer populära idrotter som fotboll och ishockey. Men det finns en stark kärna av spelare och supportrar som arbetar hårt för att öka sportens synlighet och attraktionskraft. Med ökande intresse och engagemang kan rugby i Sverige fortsätta att växa och utvecklas i framtiden.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.