Sjundeplats i EM för U19-herrarna


Jonas Bengtsson 2021-08-26

U-landslagsspelaren Malte Celander in action under EM i Kroatien.
Bild:Karin Celander
U-landslagsspelaren Malte Celander in action under EM i Kroatien.

Sävehofspelarna Felix Möller (bilden, Oscar Sävinger och Malte Celander var med och blev sjua på U19-EM i Kroatien.
Bild:Karin Celander
Sävehofspelarna Felix Möller (bilden, Oscar Sävinger och Malte Celander var med och blev sjua på U19-EM i Kroatien.

PARTILLE | U19-landslaget i handboll slutade på en sjundeplats i EM som avgjordes i Kroatien. I truppen fanns tre sävehofare: Mittsexan Felix Möller, högersexan Malte Celander och målvakten Oscar Sävinger.

Efter ett fint EM-gruppspel med vinster mot Ungern (36–35), Israel (29–25) och ett kryss mot Spanien (35–35) så tog det sedan stopp i huvudrundan för de blågula herrarna då det blev förlust i den viktiga matchen mot Slovenien (29–32). Efter en förlust mot Danmark (29–34) fick Felix Möller, Malte Celander och gänget möta Island i en placeringsmatch om plats 7-8. Där blev det svensk vinst med 26–24 sedan Felix gjort sex mål och Malte ett mål.

I laget fanns även RIK-målvakten Oscar Sävinger som den här säsongen är utlånad från moderklubben Sävehof.

 – I slutändan tycker jag att vi var värda lite mer och att en sjundeplats är i underkant sett till vad vi presterat. Vi hade otur med ett annat resultat dagen innan vi åkte ut när Spanien lyckades göra en supervändning med tre mål på sista 30 sekunderna mot Slovenien. Annars hade vi mött Slovenien i en avgörande match när de redan var klara och även trots det var vi väldigt nära att gå till semifinal, säger förbundskapten Jesper Östlund, som nästa säsong blir damseniortränare i Sävehof, till förbundets hemsida.

Malte och Felix är nu tillbaka på svensk mark och i går kväll fanns Felix Möller med på planen i Partille arena då Amo besegrades med 38–33 i den andra gruppspelsmatchen av nyinstiftade ATG Svenska cupen. Möller stod för ett mål, matchens sista.


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.