Schweizisk världsback till Pixbo Wallenstams damer


Redaktionen 2021-06-28

Bild:© pixbo.se

HÄRRYDA | Nyckelspelare har förlängt på löpande band, nu är det dags för Pixbo
 Wallenstams damer att presentera ett nyförvärv inför säsongen 2021/22 och
det är inte vilket nyförvärv som helst utan en schweizisk världsback,
 välkommen till rävfamiljen, Flurina Marti.


Hon har spelat i Piranha Chur hemma i Schweiz i hela sitt liv. Nu tar Flurina Marti steget till Sverige, Göteborg och Pixbo Wallenstam.
— Det var ett svårt beslut för jag gillar Schweiz väldigt mycket. Å andra sidan tänkte jag att detta är min sista chans att få se ett annat land kombinerat med innebandyn. Jag vill utmana mig själv genom att spela i det som anses vara världens bästa liga. Jag gillar Pixbo Wallenstams filosofi och värderingar så jag hoppas att jag kommer att känna mig lite som hemma här också. Och självklart är jag motiverad att få chansen att spela med världens bästa spelare.
En omställning kommer det bli, men Flurina är redo.
— Jag tror det är fler jämna matcher i Sverige jämfört med vad det är i Schweiz, där har bara två lag vunnit guld de senaste åren. Jag ser fram emot fartfyllda och tuffa matcher.
Landsmaninnan Lara Heini finns redan i laget vilket betydde mycket när beslutet skulle tas.
— Det var en mycket avgörande del, det är skönt att ha en person i sitt nya lag som man känt länge. Tack vare Lara (och Mia Karjalainen som också spelat med mig i Piranha Chur) har jag följt Pixbo Wallenstam de senaste säsongerna. Det är ett starkt lag och jag gillar den internationella atmosfären med bra spelare från olika länder. Jag kommer också kunna fortsätta jobba på samma jobb som jag har i Schweiz så det gör hela paketet perfekt.
Sportchef Kalevi Pessi är såklart nöjd med att ännu en världsspelare väljer rävfamiljen.
— Vi är oerhört glada att en världsspelare som Flurina Marti väljer att spela med Pixbo Wallenstam kommande säsong. Hon var lagkapten i det Schweiziska landslag som mötte Sverige i den senaste VM-finalen. Från sin backposition var Flurina en pådrivande kraft i det Schweiziska laget under VM och inte minst i den spännande finalen. Hon blev välförtjänt uttagen i all star team under VM.

Fakta:

Flurina Marti
Född: 1991-03-05
Position: Back
Moderklubb: Piranha Chur (SUI)
Landskamper: 98A och 23 U19

Meriter:
VM-silver: 2019
VM-brons: 2017, 2015 och 2013
VM-guld U19: 2008
VM.s all star team: 2019
Schweizisk mästare: 2018, 2016, 2015, 2014, 2013, 2012 och 2010


Skriv utTrädnu

Lille grisen

Annons
Golden CV


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.