Sävehof vände och krossade Skövde i andra halvlek


Denny Bågenholm 2023-09-28

Johanna Bundsen är orubblig i målet under inledningen av säsongen, kanske bättre än någonsin om man får tro Jesper Östlund.
Bild:Tommy Holl
Johanna Bundsen är orubblig i målet under inledningen av säsongen, kanske bättre än någonsin om man får tro Jesper Östlund.

SPORT | Sju matcher på kort tid ger motståndarna råg i ryggen och förhoppningar om seger mot mästarlaget Sävehof. Skövde har mött Sävehof många gånger och i flera finaler mellan 2006-2010 där Sävehof vann alla finaler utom en. Nu var Skövde taggade för seger men föll stort.

– Johanna Bundsen är mästerlig i målet nu, ännu bättre än förra säsongen, säger Jesper Östlund.


 

Nämnda Johanna Bundsen kommer in efter att Annie Linder inte haft en bra start mot sitt gamla lag. Flera av Sävehofs erfarna spelare börjar på bänken men det var inte för att vila dem eller för att Skövde skulle vara en lätt match, enligt Jesper Östlund.
– Nej, det fanns inga sådana planer att vila några spelare. Jag vill gå runt på så många spelare som möjligt då vi har många matcher på kort tid. Nu gör Skövde en riktigt bra start på matchen och är mycket bättre än oss de första 20 minuterna, då vi är rätt usla om jag ska vara ärlig, säger han.

Skövde leder med 7-3 och 8-12 innan Jesper lämnar in timeoutkortet efter 19 minuter. Johanna Bundsen byttes in och resten av laget höjde sig rejält. Sävehof går från 9-13 till 15-13, det blev sex mål på lika många minuter och det är bortaledning i paus.
– Riktigt dålig inledning, ett dåligt anfallsspel och vi får inte träff bakåt. Sista tio är betydligt bättre men vi måste upp ett snäpp till för att vinna matchen, säger han.

I andra halvlek gör Sävehof 18-6 när Johanna Bundsen stänger igen målet och Skövde tappar helt spel, motivation och ork. Thea Stankiewicz gör sju mål och även de flesta andra utespelare får göra mål när segersiffrorna skrevs till 33-19. Jesper Östlund är betydligt gladare efter matchen.
– Skövde är bra i 20, vi krossar i 40 säger han, och är nöjd med det han fått se, framförallt målvaktsspelet.
– Johanna har varit suverän under inledningen, hon är mycket bättre i år än hon var samma tid förra säsongen och det krävs verkligen en klippa bakåt när vi har ett så tufft spelschema. Sju matcher på 17 dagar och många Champions League matcher ställer höga krav på en tunn trupp med en hel del skador, säger Jesper.

På söndag är det åter dags för Champions League mot CSM Bucuresti, en tuff match?
– Absolut, de kan vinna hela turneringen och man kan säga att de har en Johanna Bundsen på alla positioner. Det är inte rimligt att tro att vi ska vinna matchen men vi ska ge dem en riktig match och kämpa för allt vad vi har, fortsätter han.

Det blir ett dubbelevenemang av sällan skådat slag?
– Ja, det blir inte mycket bättre. Först möter vi kanske världens just nu bästa klubblag och därefter spelar herrarna mot Hammarby som är riktigt bra och dessutom Michael Apelgrens gamla klubb. Tror inte vi haft ett hetare dubbelevenemang någonsin i Partille Arena så jag hoppas på massor med publik, säger Jesper avslutningsvis.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.