Sävehof förlorade åter efter förlängning - kan ändå vinna guldet


Denny Bågenholm 2023-05-26

Ännu en förlust efter extratid och Michael Apelgren har en del saker att reda ut och förbättra tills på lördag för annars är Kristianstad svenska mästare.
Bild:Tommy Holl
Ännu en förlust efter extratid och Michael Apelgren har en del saker att reda ut och förbättra tills på lördag för annars är Kristianstad svenska mästare.

SPORT | Det står nu 1-2 i matcher inför lördagens match i Partille Arena. Sävehof är piskat att vinna efter att man åter förlorat i en förlängning. Lagen följdes åt hela matchen och det var först i den första förlängningsperioden Kristianstad kunde skaffa sig en tremålsledning.

 

Matchen började med fördel Kristianstad som gick upp i en 3-0 ledning innan Sävehof fick ordning på spelet och reducerade till 2-3. Hemmalaget tog åter ett litet grepp och ökade till 6-3. 5000 “domare” på läktarna gav domarna på planen, Mattias Wetterwik och Mirza Kurtagic en tuff uppgift som de löste utmärkt. Det var en helt annan känsla på planen jämfört med förra finalen som spelades i Partille Arena. Det krävs att Sveriges mest meriterade domare håller i rodret för att det inte ska bli grundstötning.

Sävehof arbetade sig ikapp och Adam Blanche sätter kvitteringen till 9-9 efter en kvart. Oscar Sävinger fick en tuff start på matchen och gjorde sin första räddning först efter 18 minuter, därefter fortsatte de att komma på löpande band och han gjorde flera fina ingripande i slutet på första halvlek. Sävehof hade 12-12 innan det slarvas och Sävehof gick till pausvila med underläge 12-14 och det är lite för många tekniska fel hos Sävehof.

En som njöt av matchen var målvakten Oscar Sävinger som inte kändes speciellt brydd över trycket i Kristianstad Arena.
– Det är fart och fläkt och kul att spela, kul match, säger han. Han fortsatte.
– Det är bara att jobba på i andra halvlek. Jag njuter bara och tycker att det är jättekul. Målvaktskampen mellan lagen är jämn där Oscar har 24 procent räddningar mot Kristianstads målvakter på 27 procent.

Pontus Brolin är andra halvleks stora utropstecken för Sävehof då han får chansen i anfallsspelet och gör fem av lagets sexton mål. Detta gör också att Sävehof vinner andra halvlek med 16-14 vilket innebär oavgjort 28-28 efter full tid och förlängning.

Orken för Sävehof tar slut lagom till de första fem minuterna och Kristianstad kan enkelt göra 3-0 och sedan är tiden för kort och kraften för svag för att Sävehof ska kunna vända ytterligare en gång. Matchen slutar 31-33 och på lördag är det vinna eller försvinna som gäller för Sävehof. Matchen spelas 18.10 och det är Handbollsfest utanför Partille Arena redan från tidig eftermiddag.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.