Rivstart sänkte Ystad

Denny Bågenholm 2024-02-25

Oli Mittun har fått mer och mer speltid undder säsongen, igår var dett han som ledde anfallet mot Ystad med fina passningar och briljanta mål.
Bild:Tommy Holl

SPORT | 7-0 efter nio minuter kunde Ystad aldrig återhämta sig ifrån. Sävehofs första kvart var säsongens bästa och då saknades både Simon Möller och Pontus Brolin. Saknaden var kortvarig då Oscars Sävinger briljerade i mål och Tryggvi Thorisson var hård som granit i försvaret.

Första matchen för säsongen var på bortaplan mot Ystad, den matchen vann Sävehof komfortabelt med 27-24. Men när lagen möttes i Svenska cupen vann Ystad lika enkelt båda kvartsfinalerna. Därför varnade båda tränarna för det andra laget inför matchen. Och det var väldigt nervöst bland Sävehofs kunniga supporters om vad laget stod inför matchen. När Simon Möller och Pontus Brolin saknades var det många som trodde att det skulle bli förlust mot ett Ystad i medvind.

Det blev något helt annat, för Sävehof inledde med en Eriksgata genom Ystads försvar. Oscar Sävinger tog varenda skott, och när “Rumän” satte straff på straff trodde inte ens Oscar Carlén sina ögon.

Ystad behöver en Kim Andersson som är laddad för att hota övriga topplag. Igår började han på bänken och kom in efter 13 minuter och satte sitt första mål fram till 11-4, vilket också blev hans enda mål. I hemmalaget är Tobias “Rumän” Johansson ny straffspecialist med sina fem mål på fem försök, och totalt sju mål. Men överlägset bäst är Oli Mittun som fick skoja bort Ystads försvar gång efter annan, han slutar på tio mål totalt.

Ystad kryper närmare och efter 19 minuter leder Sävehof med 12-8. Sävehof gasar på igen och de 912 på läktarna får se hemmalaget öka avståndet mellan lagen. Med fyra minuter kvar leder Sävehof med 18-10. Ledning med 19-12 i paus och Michael Apelgren har ett rejält leende på läpparna.
– Detta såg jag inte riktigt framför mig, Ystad är ett bra lag som vi har haft problem med i cupen. Det här känns ju otroligt kul att se utvecklingen i matchen och starten är magisk, säger han i paus.

Andra halvlek fortsätter på samma sätt som den första. Oscar Sävinger är nästan 40 procentig i målet och framåt fortsätter man att göra mål, vilket alla utespelare gör under matchen. Med tio minuter kvar har Sävehof en ledning med elva bollar, 32-21. Då får Sebastian Durlanu och målvakten Arvid Norén komma in på plan.

Matchen är klar sedan länge när domarna blåste för full tid och slutresultatet skrevs till 37-26. Med en match mindre spelad och fem poäng före Hammarby och det återstår fem matcher, kan det räcka med seger borta mot Eskilstuna GUIF i nästa bortamatch för serieseger.

Matchens bästa spelare Oli Mittun är nöjd efter matchen.
– Vi spelar en supermatch, vi leder med 7-0 och visar en otrolig vinnarskalle idag. Vi kör hela matchen och gör 37 mål mot Ystad vilket är otroligt bra, säger han.

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.