Magnus Persson till Sävehof


Denny Bågenholm 2024-02-21

Maguns Persson återvänder till västkusten nästa säsong för spel med IK Sävehof. Ett kontrakt som sträcker sig mer än ett år framåt.
Bild:IK Sävehof
Maguns Persson återvänder till västkusten nästa säsong för spel med IK Sävehof. Ett kontrakt som sträcker sig mer än ett år framåt.

SPORT | Han är en rutinerad högernia och ansluter till Sävehof nästa säsong. Magnus är från Halmstad, debuterade i HK Drott och har 32 A-landskamper.

– Sävehof är en av de bästa klubbarna i Sverige och matchar mina ambitioner med att vinna och spela internationellt, säger Magnus.


 

Magnus spelade i Drott och blev svensk mästare med klubben 2013. Säsongen efter flyttade han utomlands till tyska VfL Gummersbach. Efter två år i Tyskland och sedan två år i Alingsås HK spelar han sedan 2018 i HK Malmö. Han är Handbollsligans näst bästa högernia med 104 mål på 20 matcher och är bland de bästa spelarna i ligan totalt senaste säsongen. Magnus har skrivit på för mer än ett år för Sävehof.

– Sävehof är en av de bästa klubbarna i Sverige och matchar mina ambitioner med att vinna och spela internationellt. Jag ser fram emot att fortsätta utvecklas, vara en del av Sävehof-familjen och hjälpa laget och klubben till fortsatta framgångar, säger Magnus Persson i ett pressmeddelande.

– Magnus är en av ligans bästa högernior med rutin från såväl landslaget som spel i Tyskland. Han kommer öka konkurrensen och höja kvaliteten på både träningar och matcher, säger Jonathan Stenbäcken, sportchef i Sävehof.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.