Pixbo klara för cupfinal mot Thorengruppen


Denny Bågenholm 2024-01-11

Emma Stenborg var extra glad efter semifinalen mot Västerås Rönnby då hon gjorde tre mål och två assist.
Bild:AC Kårhag
Emma Stenborg var extra glad efter semifinalen mot Västerås Rönnby då hon gjorde tre mål och två assist.

SPORT | Semifinal två blev en lätt resa för Pixbo när man körde över Västerås Rönnby IBF med 12-4 efter nio mål i andra perioden. Nu är det dags att försvara förra årets cupguld som man vann mot ligaledarna Thorengruppen.

 

I första semifinalen på bortaplan var Pixbo överlägsna efter två perioder, då hade man ledning med 8-2. I tredje perioden blev det lite nervöst och väldigt försiktigt men man lyckades till slut vinna matchen med 9-7 efter att Amanda Berggren gjort avgörande målet med en sekund kvar. Under onsdagskvällen var det dags för returmöte i Wallenstam Arena och hemmalaget tänkte inte gå i samma fälla som sist.

Det börjar dock en aning svajigt när Västerås Rönnbys Matilda Lindgren ger bortalaget ledningen efter elva minuter. Här gör också hemmalagets målvakt Lara Heini flera viktiga räddningar. Med fem minuter kvar av första perioden kvitterade Pixbo till 1-1 genom Emma Stenberg. Detta blir även paussiffrorna.

Även andra perioden börjar också med mål för bortalaget efter bara 46 sekunder, men därefter är det bara Pixbo på planen när den klassiska ketchupeffekten kommer för hemmalaget. 2-2 på straff efter att Thea Löfborg satt den säkert efter fyra minuter. Sedan gör hemmalaget åtta mål på 15 minuter innan Västerås får in ett tröstmål. Efter två perioder är det solklara 10-3 till Pixbo. Skottstatistiken blir 14-6 vilket ger Pixbo ett målsnitt på 66 procent, effektivitet kallas det.

Pixbos Thea Löfborg fick bäras av planen i mitten av andra perioden men till Innebandymagazinet gav hon ett lugnande besked.
– Jag trampade lite snett och det blev en klassisk utsida, en lätt stukning helt enkelt och jag kommer nog att vara tillbaka inom 1-2 veckor, sa hon glädjande efter matchen.

Precis som senast tog Västerås ut sin målvakt tidigt, redan efter elva minuter av tredje perioden. Därefter ligger laget på för att reducera. I stället gjorde Ellen Lundin 11-3 i öppet mål med fem minuter kvar av matchen, och nu kunde inget rubba Pixbos finalplats i svenska cupen. Det blir ytterligare ett mål för vardera lagen och slutresultatet blir 12-4.

Bäst på plan är stekheta Emma Stenborg med tre mål och två assist.
– Jag ska ju hitta ytor och göra mål och det gick ju väldigt bra igår, säger en glad Emma. Hon fortsätter:
– Men utan mina lagkamrater hade det ju inte gått, och jag har så många bra spelare runt mig, då blir det lättare, säger hon och skrattar.

Sist ni mötte Västerås höll de på att komma ikapp på slutet, men nu var de chanslösa?
– Vi hade pratat om hur vi skulle spela om de tog ut målvakten tidigt och det gjorde de även igår. Nu hade vi nycklarna för att kontrollera matchen och det kändes nästan som om vi spelade 6-5 istället för tvärtom, konstaterar hon.

– Vi var väldigt effektiva i andra perioden och gjorde nio mål på 14 skott, även det är något vi har pratat om eftersom vi hade väldigt svårt att göra mål i senaste matchen mot Täby trots spelövertaget. säger Emma.

Nu kommer ni återigen möta Thorengruppen i cupfinal, hur går tankarna?
– Det är ett bra lag och det brukar bli roliga matcher. Vi möter dem även i Champions cup och om det blir som man hoppas kanske även i en SM-final om vi tar oss dit. Vi är bra och jag tror att det laget som har den bästa dagen vinner.

Och om du får välja vilken final du vill vinna. Är det svenska cupen, Champions cup eller SM-guld?
– Det är en lång säsong och får man stå inför en välfylld Friends Arena, vinna ett SM-guld och lyfta bucklan är det nog det jag väljer, säger hon efter en stunds funderande.

Svenska cupfinalen spelas 27 februari mot Thorengruppen och troligtvis på bortaplan i Umeå.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.