Partillespelare uttagna till junior-EM i bowling


Vanessa Rojas Hedström 2024-01-13

Kajsa Samuelsson vann ett guld och två silver på senaste mästerskapet. På JEM i Helsingfors i mars är det nya medaljmöjligheter.
Bild:Svenska bowlingförbundet
Kajsa Samuelsson vann ett guld och två silver på senaste mästerskapet. På JEM i Helsingfors i mars är det nya medaljmöjligheter.


Sveriges trupp till JEM i bowling: Elin Bergqvist, Elissa Mehmet, Lova Nilsson, Kajsa Samuelsson, Carl Eklund, Albin Gullstrand och Robin Noberg, Emil Svensson.
Bild:Svenska bowlingförbundet
Sveriges trupp till JEM i bowling: Elin Bergqvist, Elissa Mehmet, Lova Nilsson, Kajsa Samuelsson, Carl Eklund, Albin Gullstrand och Robin Noberg, Emil Svensson.

SPORT | Bowlinglandslaget till kommande junior-EM i Helsingfors har tagits ut och det är en imponerande trupp som förbundskaptenen Robert Andersson samlat. Bland de utvalda finns två spelare från Partille: Kajsa Samuelsson och Albin Gullstrand.

 

Det har tidigare gått väldigt bra för Sverige under EM för juniorer – och även i år är förutsättningarna mycket bra. För sex av de åtta spelarna som är med i årets trupp har tidigare deltagit i mästerskap tidigare, i Wien 2023 togs det hela 13 medaljer vilket var tangerat rekord från 2009.

– Vi har ett jättestarkt lag på killsidan. Vi har haft turen att ställa upp med många starka lag i junior-EM de senaste åren men det här är nog det bästa vi haft med tre spelare med mycket rutin, säger förbundskaptenen Andersson i ett pressmeddelande.

Den fjärde killen i truppen är 18-årige debutanten Albin Gullstrand, från Partillelaget Team Pergamon BC, som togs ut trots stenhård konkurrens.

– Om vi kollar över det sista halvåret så har Albin Gullstrand ett något högre snitt än de andra. Gullstrand har gjort fina resultat den senaste tiden och hans fjärdeplats i AIK International Tournament slår givetvis högt. Det var väldigt starkt att vara så nära en stegfinal i den tuffa konkurrensen, säger förbundskaptenen.

På flicksidan är 17-åriga Kajsa Samuelsson, från Team X-Calibur BK, en av fyra uttagna spelare. Hon är en av de mer erfarna medlemmarna i laget då Samuelsson tidigare deltagit i två junior-EM med bra resultat, i Wien fick hon ett guld och två silver. Att hon har tidigare erfarenhet och fina resultat ses som något mycket positivt.

– Flera av tjejerna har fin erfarenhet från tidigare junior-EM och de kommer från ett lyckat mästerskap senast. Det betyder mycket att ha med sig det till Helsingfors, säger Andersson.

Nytt till kommande mästerskap är att tjejerna kommer att spela på en annan oljeprofil än killarna.

– Förmodligen kommer tjejerna spela på en profil med mindre olja vilket gör det lättare för dem att skruva. Det ska bli spännande att se hur det faller ut, säger Robert Andersson.

Junior-EM 2024 kommer att spelas den 25 till den 31 mars i Helsingfors, Tali Bowl. Tävlingsdistanser är singel, dubbel, 4-manna, All Event och Masters.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.