Ny playmaker till Alingsås HK


Denny Bågenholm 2024-03-01

Albert Månsson är klar för två år med Alingsås HK och ser fram emot publiktrycket i Estrad.
Bild:Alingsås HK
Albert Månsson är klar för två år med Alingsås HK och ser fram emot publiktrycket i Estrad.

SPORT | Alingsås HK har stärkt sitt lag inför kommande spelår genom att rekrytera Albert Månsson, tidigare spelare för OV Helsingborg, med ett kontrakt som sträcker sig över två år.

– Albert är en intelligent spelmotor som kommer att passa bra in i vårt lag, säger sportchef Christer Mårtensson.


 

21-årige Månsson, som har tillbringat de senaste fem åren hos OV Helsingborg, som har pendlat mellan att spela i Allsvenskan och i Handbollsligan, kommer inte att delta i denna säsongens matcher på grund av en korsbandsskada. Trots detta är han optimistisk om sin återkomst till planen.

– Jag kommer inte att spela något den här säsongen men är snart tillbaka och tränar och kommer vara fullt redo när nästa säsong drar igång. Jag är väldigt glad över och ser fram emot att ansluta till Alingsås och ser det som ett bra steg i min karriär, säger Månsson.

Albert Månsson har visat sin kompetens på planen genom att notera 71 mål och 54 assist under de 23 matcher han senast spelade i Handbollsligan. Han har även representerat Sverige internationellt som ungdomsspelare under William Törnqvists ledarskap vid 19 tillfällen. Med en bakgrund från Lödde Vikings och en familj djupt rotad i handbollsfamiljen. Mamma Helen spelade på elitnivå, pappa Ola är en SM-guldvinnare och hans bror Axel spelar för Lugi i Handbollsligan.

Månsson beskriver sina ambitioner och sin motivation för flytten:

– Jag vill vara en målfarlig playmaker och har stor revanschlust efter min skada. Alingsås är en klubb som jag alltid haft höga tankar om och det känns som att jag kommer till en professionell miljö med goda chanser att utvecklas. Dessutom inför härlig publik i Estrad, säger han.

Genom att teckna ett avtal på två år tar Månsson platsen från Fredrik Hellgren, som planerar att lämna Alingsås efter denna säsong.

– Albert är en spelartyp som vi eftersökt. Han har sin främsta styrka i att styra och dirigera anfallsspelet. Trots sin unga ålder har han fina ledarskapskvaliteter men tack vare åldern så kan han fortfarande utvecklas mycket. Att utveckla unga talanger är ett arbete som både jag och Mattias Flodman uppskattar, säger assisterande tränare William Törnqvist.

Även sportchefen Christer Mårtensson är nöjd med värvningen.
– Tillsammans med Albin Hägglund Junler bildar han ett intressant mittniopar de kommande två säsongerna.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Threads – https://www.threads.net/@lokalpressen
X - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.