Denny Bågenholm 2024-10-06

Glada miner i Lerum efter första segern
Bild:Karin Sundell

SPORT | FBC Lerum tog sin första trepoängare för säsongen när de under gårdagskvällen besegrade topplaget Visby IBK med en imponerande insats på hemmaplan i Lerums Arena.

Hemmalaget inledde matchen starkt och skapade flera farliga chanser tidigt, men Visbys målvakt stod pall. Spelet var relativt jämnt under första perioden med möjligheter åt båda håll, men FBC Lerum kändes något mer strukturerade och hade ett litet övertag i både spel och chanser. Efter de första 20 minuterna gick Lerum till pausvila med en ledning på 3-2.

Den andra perioden speglade mycket av den första, även om Visby hade något mer bollinnehav. Känslan var dock att Lerum hade matchen under kontroll och visade betydligt mer hunger än gästerna, som stundtals uppträdde energifattigt. Lerum utökade sin ledning och vann perioden med 5-2, vilket gav dem en trygg fyramålsledning inför sista perioden.

I tredje perioden fortsatte Lerum att dominera spelet och höll ett stadigt grepp om matchen. Visby försökte desperat att ta sig tillbaka genom att skicka fler bollar mot mål, vilket resulterade i två mål av före detta Lerum-spelaren Eddie Nissen Sandberg. Närmare än så kom dock inte Visby. FBC Lerum hade flera chanser att ytterligare utöka ledningen, men trots några missade möjligheter var segern aldrig hotad. Matchen slutade 10-6 till Lerum, som därmed säkrade tre välförtjänta poäng.

En av kvällens stora profiler var den unge backen Leon Arvidsson, som imponerade med sitt spel och blev utsedd till matchens lirare. Han fick ta emot en fin bukett från Rallarrosen som tack för sin insats.

– Först och främst skönt att ta säsongens första trepoängare! Jag tycker vi gör en solid prestation utan att på något vis spela på vår högsta nivå vilket också vore konstigt så här tidigt in i säsongen sett till den rotation vi haft i truppen inför säsongen. Kul att vi sprider poängen över alla tre femmorna och att vi får in många killar i målprotokollet, det kommer vara viktigt över den långa säsongen. Nu laddar vi om för tre nya poäng i potten borta mot Skälby på lördag, sa Anton Olofsson kpå Lerums hemsida efter matchen.