Käglorna föll rätt för Pergamon


Denny Bågenholm 2023-10-30

Bästa spelare i Pergamon med Kim Bolleby med fina 250 poäng i snitt per serie.
Bild:Denny Bågenholm
Bästa spelare i Pergamon med Kim Bolleby med fina 250 poäng i snitt per serie.

SPORT | Elitseriematch på fredagskvällen mellan Team Pergamon och IKW Köping på hemmabanan John Scott's Partille dit man hade lockat storpublik, hade speaker och DJ och glada och kunniga åskådare. Det blev en förkrossande seger för hemmalaget.

– Vi ville visa direkt att de inte skulle ha en chans, säger Jesper Svensson som gjorde elva raka strikes i första serien.


 

Hemmalaget hade superstjärnan Jesper Svensson som hade osannolika 257 poäng i snitt på elva matcher och den rutinerade räven Martin Larsen från start på bana ett. I bortalaget saknades 18-åriga talangen Karl Eklund som istället vann ett silver i Berlin i Europacupen under helgen. Om det hade gjort något för matchen är högst osäkert.

Matchen startade med klara 4-1 till Pergamon i första serien och Martin Larsen som spelade tillsammans med Jesper Svensson var föga överraskad över att lagkamraten startade med maximala 300 poäng och elva strikes i första serien.
– Han är som en maskin, han bara kopplar på matchläget och går in och bara kör. Han blir bara bättre och bättre hela tiden. Jag var inte ens i närheten av den nivån när jag var lika gammal, säger Martin.

Andra serien vann Team Pergamon med 5-0 och det stod totalt 9-1 efter två serier. Ett resultat som helt dödade spänningen i hallen då en vändning i matcher knappt ens teoretisk var möjlig. Backcoacken Peter Ljung försökte ändå hålla matchen vid liv.
– Vi ska fortsätta leverera och göra en bra match, det är härlig stämning och känslan är god. Köping kanske samlar ihop sig kommande två serier, säger han.

Nu blev det dåligt med samling för Köping där varken oljan eller banornas längd var till bortalagets fördel. Det fortsatte på samma sätt, 3-2 efter tre serier och 4-1 i sista serien gav slutresultatet 16-4 till Pergamon inför ett välfyllt John Scott's Partille.

Jesper Svensson sammanfattade matchen på följande sätt:
– Det var inget vidare, vi var inte jättebra men Köping underpresterade. Vi tog två poäng och det var väl det enda som var riktigt kul ikväll, sa Jesper som sa det alla tänkte.

Team Pergamon har en ny strategi till denna säsongen när man har en frontcoach som ska agera på känsla och peppa laget samt en backcoch som ser spelet och tänker mer strategiskt och lägger upp en matchplan.

–  Det känns väldigt bra nu och vi gör ju en väldigt bra öppning när vi inte ger Köping en chans och det är det som grundlägger segern i matchen. Det blev ganska tufft ändå beroende på banorna men vi kämpade på, säger frontcoach Niklas Dahlberg.

Det pratades om att ni inte kom upp i er maximala nivå och bortalaget kanske underpresterade, känner du samma?
– Jag håller med. Dels saknar de ett par av sina bättre spelare som svenska mästaren Karl Eklund som är Sveriges framtid inom bowling. Även vi har ett par spelare borta som hade gått in i dagens uppställning, fortsätter han.

Nu är ni två poäng efter serieledarna Clan från Nässjö, och Jesper Svensson sa att “dem slår vi i serien” vad säger du om det?
– Jag tänker att hösten är väldigt viktig för oss och jag tror vi kommer vara väldigt svårslagna på hemmaplan. Det som är nyckelmatcherna är hur vi presterar borta då vi vet att vi kommer ha kanske fyra eller fem spelare borta som spelar tävlingar i USA senare under säsongen och då gäller det för de som får spela att leverera. Vi spelade in några av dem ikväll ,och det ska vi fortsätta med så det kan spela bra efter jul. Det är det viktigaste för oss om vi ska kunna hänga på toppen i serien, säger Niklas.

Att spela en fredagskväll med fart och fläkt är det roligt?
– Ja, det tycker jag. Att det är mer drag med DJ och speaker skapar en roligare upplevelse både för publiken och för spelarna, avslutar han.

Bästa spelare för kvällen blev Kim Bolleby i Pergamon som snittade 250 poäng per serie och det blev endast en 300 serie som Jesper Svensson levererade.

Fakta  - Elitserien i bowling
Matcherna spelas på åtta banor där två spelare från hemmalaget möter två spelare från bortalaget på varje banpar, bana 1-2, 3-4, 5-6 och 7-8. Högst poäng per banpar ger en poäng. Sedan räknas totalen på alla banor som ger en extra poäng. Maximala poäng är fem per serie och totalt under en match delas det ut tjugo poäng.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.