Johan tog tredje SM silvret i padel


Denny Bågenholm 2022-07-20

Intervju efter silvret i SM, Johan till höger.
Bild:Privat
Intervju efter silvret i SM, Johan till höger.

SPORT | Davis cup, OS deltagande 2012 och som bäst rankad på plats 31 i dubbel. Johan Brunström var en rutinerad tennisspelare när skador och familjelivet gjorde att han lade tennisracketen på hyllan. Istället hittade padeln in i hans liv, något Johan är väldigt tacksam över.

– jag har fantastiskt kul och att nu fått chansen att representera sverige även i padel vilket jag gjorde under EM i fjol är såklart jättekul. Målet för i år är att bli uttagen till VM som spelas i höst.

Johan började arbeta med padel i Sverige 2017, då var sporten helt ny i landet. johan som spelat tennis med Johan Björkman och kände kände även de övriga ägarna på PDL och började först på centret i Gamlestaden innan han startade PDL center i Mölnlycke 2018.

Du har precis tagit SM silver, hur känns det?
– Det känns såklart väldigt bra. Jag började tävla på låg nivå 2018 mest på skoj. Men sedan gick det ganska fort och jag har på mina tre SM starter tagit silver i alla 2020, 2021 och nu 2022, önskan var väl tredje gången gillt och ett guld men är ändå stolt över finalplatsen såhär i efterhand. Jag får sikta på fjärde gången gillt istället.

Hur ser padeleliten ut i Sverige?
– jag tror att topp 20, där har alla spelat tennis på en relativt hög nivå. Padel är ju fortfarande en ny sport i Sverige och därför har det varit en fördel att spelat tennis innan. Nu märker man att de yngre spelarna som börjat tidigare med padel kommer mer och mer. Kollar man på världstoppen så har i stort sett alla börjat med padel som små.

Vad är skillnaden mellan tennis och padel?
– Det är mycket lättare att börja med padel, mindre plan, mjukare bollar och en racket som är mer förlåtande. Utvecklingskurvan är mycket brantare i padel, redan efter 8-10 gånger så har du bra känsla och du har börjat använda väggarna. Tennis är väldigt mycket svårare när du är nybörjare. det blir mest att springa och hämta bollar.

Än så länge är det en del äldre spelare som är högt rankade internationellt beroende på att systemet gynnar de som spelat längst, men enligt johan är det många yngre spelare som är på väg in på topplistan.

– De äldre spelarna håller sakta men säkert på att bytas ut. dagens padel är väldigt fysisk och dem yngre stjärnorna som slår sig fram är extremt bra atleter som alla växt upp med padeln som första sport.

– I Sverige är det många ungdomar som börjat spela. Bara på PDL Mölnlycke har vi 70-80 ungdomar som tränar kontinuerligt vilket är fantastiskt kul, jag tror att i framtiden kommer det bli en föreningssport. I början var det många entreprenörer som investerade i hallarna men priserna kommer gå ner och fler ungdomar kommer bara spela padel eller ha det som en extra sport för de som idag håller på med någon annan idrott, avslutar Johan.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.



Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.