Gemenskap och glädje på historisk premiär

Denny Bågenholm 2022-10-24

Glada spelare, ledare, funktionärer och domare samlades för en gemensam gruppbild efter matchen.
Bild:Denny Bågenholm

Riktig line-up och presentation innan matchen.

Viktigt taktiksnack med spelarna i Sävehof.

SPORT | Efter sju år av träning och uppvisningsspel var det äntligen dags för “Handboll för alla” att spela handboll på riktigt. Under söndagen tog man emot Önnered och Alingsås i Partille Arena.

– Det är sådan lycka att man blir varm ända in i själen, säger Maria Larsson.

13:30 ställde Sävehof och Önnered upp för presentation av båda lagen och glädjen gick inte att ta miste på, det vinkades glatt när respektive spelare ropades upp och de runt hundra åskådarna applåderade hjärtligt.
– Vi har laddat länge för den här premiären. Vi har spelat uppvisningsmatcher i samband med Partille Cup och ibland i pausen av Sävehofs elitmatcher. Till jul ska vi vara med i Lundaspelen och idag är det seriepremiär när vi spelar ett sammandrag, säger Maria Larsson som är en av tränarna.

Finns det många lag att möta?
– När vi började var vi ensamma med parahandboll men nu har alla stora föreningar lag och det är kul och spännande att se vart det leder. Det är så givande att hålla på med detta för det är sådan glädje och alla tycker det är så roligt, fortsätter hon.

Sävehof har lånat ut lite spelare till Önnered och när det börjar bli lite ojämna siffror på resultattavlan så byter man även målvakt med varandra, kanske något som borde testas i högre serier ibland? Matchen spelas i tre halvlekar på tio minuter vardera och det finns gott om tid för taktiksnack i pausen.
“Vi måste skjuta och springa mer, stå bättre i försvaret”, säger Önnered i en paus, exakt samma snack vi ofta hör i Handbollsligan och SHE. Det är både killar och tjejer i båda lagen och de är också olika nivå på spelarna, men alla får göra mål innan matchen är slut. Efteråt delas det ut priser till matchens lirare och det blir fika för alla spelare.

Hur resultatet blev i premiärmatchen? Det var det ingen som tänkte på utan glädjen att få spela en riktig match var det enda resultat som räknades.