Cirkeln är sluten för Simon Möller


Denny Bågenholm 2023-12-11

Det är mycket känslor när Simon Möller spelar handboll och säkert kommer han peppa laget allt han kan under EM, på och utanför plan.
Bild:Tommy Holl
Det är mycket känslor när Simon Möller spelar handboll och säkert kommer han peppa laget allt han kan under EM, på och utanför plan.

SPORT | Simon Möller föddes i Hamburg när pappa Peter var proffs där i början på 2000-talet. Nu 20 år senare är Simon Möller uttagen i EM-truppen och kan få spela i samma Arena som Peter hade som hemmaplan om Sverige går vidare från gruppen.

–  Jag är ju född i Hamburg och bodde där mina fyra första år, jag måste nästan nypa mig i armen, säger Sävehofmålvakten Simon Möller.


 

Simon Möller har visat att han är en av Sveriges bästa målvakter. Sedan han tog över som förstemålvakt i Sävehof efter att Bertam Obling lämnade efter SM-guldet 2021 har kursen nästan varit spikrak. Efter en fotskada under SM-slutspelet i våras fick han några månaders rehab innan han var tillbaka i Sävehofs mål under hösten, där nu laget är vidare i Europacupspelet och ligger i toppen av Handbollsligan.

När förbundskaptenen Glenn Solberg skickade ett SMS till Simon för ett möte några dagar innan landslagssamlingen visste han inte alls vad det rörde sig om även om det började snurra lite tankar i huvudet på Simon.
– Jag tänkte han ville prata framtid och säga att jag inte var helt redo ännu och så kom detta beskedet, jag är skitglad men har inte riktigt landat i det ännu, säger han.

Det blev lite känslosamt på presskonferensen?
– Ja, det var många känslor som kom, för allt gick så snabbt. Först snacket med Glenn, sedan presskonferens och en massa intervjuer på det, klart man blir lite svajig då, säger Simon och skrattar.

Vad blir din roll under mästerskapet?
– Jag är med för att stötta Andreas Palicka och Tobias Thulin under matcherna och får jag någon speltid är det ju bara en bonus. Se och lära är det som gäller. Sen hoppas jag att jag kan tillföra en hel del på bänken och stötta laget fullt ut, säger han.

Ni är tre spelare som varit lagkaptener i Sävehof med på EM, det är du, Jonathan Edvardsson och Sebastian Karlsson. Är det ett krav för att få vara med, att man varit lagkapten i Sävehof?
– Haha, ja det har jag inte tänkt på, kanske är det så. Det ska iallafall bli riktigt kul att spela med Jonte och Sebbe igen för det är riktigt goa gubbar och det gäller ju självklart även resten av laget, några har jag spelat mot på ungdomsturneringar så det kommer bli jätteroligt, säger Möller.

Nu har både du och din bror Felix spelat i landslaget, något pappa Peter aldrig gjorde, retas ni lite med honom?
– Nejdå inte alls, han är så stolt och det är resten av familjen också. Felix har ju fler landskamper än mig och det lär han nog fortsätta med även efter detta mästerskap även om han inte är uttagen den här gången. Jag ska bara njuta så mycket det går, säger en glad Simon Möller.

Handbolls-EM spelas 10-28 januari i Tyskland och det svenska landslaget kommer att hålla till i Mannheim under gruppspelet. Går laget till mellanrundan spelar man i Hamburg. Finalspelet går av stapeln i Lanxess Arena i Köln, samma arena där även Final4 avgörs. 

I den inledande gruppen ställs Solbergs manskap mot Nederländerna, Bosnien-Hercegovina och Georgien.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som kommer på papper och är helt GRATIS!
På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv ut



Annons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.