Basketlandslaget till Partille


Denny Bågenholm 2023-11-14

För första gången på ett kvarts sekel är det åter dags för en basketlandskamp i Göteborgsområdet när Sverige möter Bulgarien i Partille Arena.
Bild:Denny Bågenholm
För första gången på ett kvarts sekel är det åter dags för en basketlandskamp i Göteborgsområdet när Sverige möter Bulgarien i Partille Arena.

SPORT | Den 25 februari 1998 spelade Sveriges basketherrar senast EM-kval i Göteborg. Nästan på dagen 25 år senare är det äntligen dags igen. Den 22 februari inleder Sverige EM-kvalet mot Bulgarien inför ett förhoppningsvis fullsatt Partille Arena.

– Naturligtvis jättekul att vi kunde ro detta i hamn med Göteborg & CO, säger Håkan Axlid.


 

– Vi har jobbat på det här ett tag och det ska bli roligt att få tävlingsbasket och dessutom EM-kval i Partille Arena. Vi har haft Harlem Globetrotters två gånger tidigare men detta blir ju något helt annat, säger Håkan Axlid som är produktionsansvarig i arenan.

”Det är oerhört inspirerande att vi nu är tillbaka med vårt herrlandslag i Göteborg efter ett halvt sekel – i en region där basketintresset ökar för varje år. Jag ser fram emot ett fullsatt Partille Arena som hejar fram våra herrar till seger i första matchen av EM-kvalet, säger generalsekreterare Fredrik Joulamo.

Basketen växer stort i Göteborgsregionen och intresset för att spela basket ökar. De senaste landskamperna i Stockholm, Norrköping och Malmö har varit stora publikfester och nu är det dags för basketfans i Göteborgsområdet att skapa en oförglömlig stämning.

”Äntligen är landslagsbasketen tillbaka i Göteborg. Att EM-kvalmatchen spelas här är viktigt för oss som evenemangsstad och det känns bra att ge göteborgarna möjlighet att se basketlandslaget på hemmaplan", säger Magnus Hallberg, vice vd och evenemangschef på Göteborg & Co.

– Vi fick frågan initialt av Göteborg & CO och det var toppen att vi kunde lösa detta så bra. Vi får ligga i lite för dagen efter kommer Peter Johansson och Norrköpings Symfoniorkester hit och kör en Elton John tribute-konsert. Så 24 timmars full fart är det som gäller, det ska bli skôj, säger Håkan Axlid.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.