Baltichov vann med uddamålet


Denny Bågenholm 2023-10-22

Vild glädje när Baltichov lämnar jumboplatsen efter bortasegern mot Eslöv.
Bild:Sven Larsson
Vild glädje när Baltichov lämnar jumboplatsen efter bortasegern mot Eslöv.

SPORT | Två lag som längtade efter poäng tog bussen till Eslöv för att spela ett dubbelarrangemang i Eslövshallen. Båda Baltichovlagen har inlett serien med tre raka förluster och sistaplatser i division 1, båda lagen ville ha revansch. Det var förutsättningarna inför den tre timmar långa bussresan.

 

Herrmatchen startade redan klockan två på eftermiddagen och lagkapten Anton Fjelner var tillbaka hos Baltichov vilket visade sig vara en viktig pjäs i slutet på matchen. Lagen följs åt stora delar av första halvlek där ändå hemmalaget får gå till pausvila med ledning 14-12.

Anton Fjelner får en tvåa tidigt i andra och Eslöv skaffar sig en tremålsledning fram till 15-12 innan Baltichov har en fin period, där man går upp i ledning med 16-15. Åter en jämn period i matchen där inget lag har ledningen med mer än ett mål. Med sex minuter kvar leder Eslöv med 22-21 genom mål av Robin Carlberg. Snabb replik av Anton Fjelner (1) och Alfred Zarkout (2) som gör tre snabba mål och ger Baltichov en tvåmålsledning med två minuter kvar. Eslöv reducerar men kommer inte närmare än 23-24 som också blir slutresultatet och Baltichov kniper sin första seger för säsongen och avancerar till en tiondeplats i ligan. Simon Laitinen blir bästa målskytt med sju mål.

– En krigarseger i en tuff bortamatch. Bra försvarsspel och Bonden (Rasmus Nygren) riktigt bra i kassen återigen. Bättre tålamod framåt än vi haft i tidigare matcher och i och med det så bjöd vi inte Eslöv på massa enkla mål. Otroligt skönt att få två poäng i en tight match, nu bygger vi vidare på det här, säger Anton Fjelner efter matchen.

Damerna som spelar sin match något senare på eftermiddagen kan inte kopiera herrarnas seger utan åker på ytterligare en smärtsam överkörning där slutresultatet skrivs till 15-30 och laget är fortsatt sist i division 1, med noll poäng på kontot.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.