Baltichov klara för Division 1


Denny Bågenholm 2023-05-03

En del spelare försvinner men huvudtränare Jesper Nielsen tror på att han får ihop ett spännande lag tills när säsongen drar igång i september.
Bild:IK Baltichov
En del spelare försvinner men huvudtränare Jesper Nielsen tror på att han får ihop ett spännande lag tills när säsongen drar igång i september.

SPORT | Trots kvalförlust mot Kroppskultur står det nu klart att Baltichov spelar i division ett nästa säsong, detta beroende på att HK Ankaret väljer att tacka nej till sin plats.

– En utmaning, men en rolig sådan som vi ska förvalta på bästa sätt, säger tränaren Jesper Nielsen.


 

Baltichov tog sig till kvalspel i division två och fick möta GF Kroppskultur i kvalet. Kroppskultur som var nedflyttningsklara men fick en kvalplats då HK Farmen (Lugis farmarklubb) valde att tacka nej till division ett-spel nästa säsong. I kvalet förlorade Baltichov med uddamålet i två raka matcher där den andra matchen spelades inför en fullsatt Agnesbergshall. Två förluster och Baltichov fick börja inrikta sig på spel i division två även nästa år.

Under tisdagen kom dock beskedet att även HK Ankaret valt att inte spela i division ett nästa år utan lämnade sin plats till förfogande. Efter att Handbollsförbundet tagit upp ärendet är det nu klart att Baltichov får platsen och spelar nu i division ett nästa säsong.

– Det är verkligen jätteroligt att vi får platsen i ettan. Vi har hört lite rykten under senaste tiden då alla spelare i HK Ankaret valt att säga upp sina kontrakt. Sen var det förbundet som såg över serieindelningen och då ser man över hela Sverige om det finns några som har högre rankning som ska ha platsen. Igår läste jag att det var klart att HK Ankaret dragit sig ut och då fick vi nu på morgonen frågan om att ta deras plats i division ett som vi direkt tackade ja till, säger huvudtränare Jesper Nielsen.

Vad händer nu?
– Ja, nu måste vi börja förstärka då flera spelare lämnat. Även assisterande tränaren Sebastian Martinez väljer att lämna för att få mer tid med familjen. Fast det är betydligt lättare att få in spelare till ettan än tvåan så vi har några spännande månader framför oss. Vi började försäsongsträningen igår och detta blir ju verkligen något som kommer att sporra killarna, fortsätter han.

Sebastian Martinez som aviserat att han slutar fick frågan om han ändå ville stanna nu när det blir spel i division ett.
– Det är ju självklart frestande men jag har valt att sluta för att få mer tid till familj och andra intressen, det har varit mycket tid som jag lagt på handbollen. Däremot kommer jag säkert sakna det i september när serien drar igång, säger Sebastian.

Hur tror du laget håller?
– När vi var som bäst förra säsongen var vi absolut ett lag för ettan, sen var vi för ojämna beroende på skador och sjukdom. Nu är det några viktiga spelare som slutat så man får nog värva lite spelare och då är det ju bättre att vara ett division ett-lag än ett lag i en lägre division, säger han.

– Efter en hård kamp mot Kropps i kvalet där vi föll på målsnöret så får vi nu chansen ändå. Vi har ett stort jobb framför oss då nästan hela startuppställningen försvinner som jag förstått det. Alltid kul med utmaningar och att vi får testa division ett kommande säsong känns inspirerande. Göteborgshandbollen med omnejd behöver ett division ett-lag så jag hoppas att vi ska kunna hänga kvar och etablera oss över tid, säger lagkapten Anton Fjelner.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.