Till:
Från:

Sävehof fortsatt obesegrade efter dramatisk seger mot Kungälv

Denny Bågenholm 2024-10-06

Sjumålskytten Emma Mihailovic hade en perfekt match mot Kungälv på bortaplan och röddade segern till Sävehof som vann med 30-28.
Bild:Tommy Holl (arkivbild)

SPORT | IK Sävehof har inlett säsongen starkt och tog på lördagseftermiddagen sin tredje raka seger i Handbollsligan. I en jämn och spännande match på bortaplan besegrades Kungälvs HK med 30-28.

Efter ett tidigt säsongsuppehåll var det äntligen dags för spel igen, och Sävehof fick möta ett taggat Kungälv. Matchen var jämn från start, men efter tio minuter tog Kungälv ledningen. Tack vare starkt målvaktsspel från Annie Linder kunde Sävehof hämta upp och gå om, men vid paus låg de ändå ett mål bakom när Kungälv ledde med 15–14.

I andra halvlek tog Sävehof snabbt tillbaka initiativet. Thea Stankiewicz ledde anfallet med tre snabba mål, och laget skapade en ledning med tre till fyra mål. Trots detta kämpade Kungälv sig tillbaka och kvitterade till 27–27 med bara tre minuter kvar att spela.

I slutet klev Emma Mihailovic fram och satte två viktiga mål som gav Sävehof ledningen. Det sista målet kom från Linn Hansson, som fastställde slutresultatet till 30–28 och säkrade Sävehofs tredje raka seger.

Segern betyder att Sävehof fortsatt är obesegrade denna säsong, leder serien och har fått en perfekt start i Handbollsligan.

IK Sävehofs målskyttar: Emma Mihailovic 7, Thea Stankiewicz 6, Linn Hansson 6, Stina Wiksfors 4, Nina Dano 4, Elin Ernelind 1, Thea Blomst 1 och Matilda Forsberg 1.