Till:
Från:

Första segern för Alingsås

Denny Bågenholm 2024-10-03

Anton Hagvall fortsatte att glänsa i målet med 42 procent räddningar, och mot Hammarby fanns han även med i målprotokollet med ett mål i öppen kasse.
Bild:Tommy Holl

SPORT | Alingsås HK tog sin första seger i Handbollsligan när de besegrade Hammarby i Estrad på torsdagskvällen. Segern var inte bara viktig, utan även övertygande under stora delar av matchen. Den behövdes för att hålla hoppet om en topp fyra-placering intakt.

Alingsås hade inlett säsongen med två oavgjorda matcher och en förlust och hade fram till i går inte kommit upp i önskad nivå i spelet. Nu stod de inför en tuff match mot Hammarby, ett lag känt för att vara svårspelat. Nyförvärvet Petter Donaldsson var fullt medveten om detta inför matchen.

– Ett tufft lag, de har varit bra under flera säsonger. Men vi spelar på hemmaplan och ska göra allt för att vinna, sa han till Handbollsligan.live inför avkast.

Som vanligt möttes de blåa av en mäktig ljudkuliss när de sprang in på planen i Estrad. Matchen började jämnt, och det första målet gjordes av hemmalagets Oscar Gentzel, som också blev matchens bäste målskytt med sina sju mål. Lagen följdes åt till 5-5 efter 11 minuter, men därefter gjorde Alingsås ett ryck med fem raka mål under en fin tiominutersperiod. Anton Hagvall glänste med flera räddningar, och laget spelade sin bästa handboll hittills under säsongen. Hemmalaget fortsatte dominera och gick till pausvila med en 15-8 ledning.

– Fysisk handboll, bra försvarsspel och vi kan straffa dem rätt bra. Klart godkänt, sa Samuel Lindberg i paus.

Hammarby kom ut som ett nytt lag i början av andra halvlek. Samtidigt som Arvid Skoog stod för imponerande räddningar i Hammarbymålet, var Alingsås försvar som en vidöppen motorväg. Bortalaget gjorde sex raka mål och närmade sig till 15-14. Dessutom drog Benjamin Helander på sig en onödig utvisning innan Oscar Gentzel vände på steken. Tillsammans med Johan Nilsson och Samuel Lindberg tog Alingsås en fyramålsledning, 18-14, samtidigt som Hammarby missade en straff. Alingsås kontrollerade matchen ett tag innan Hammarby kom ikapp igen. 20-20 efter 49 minuter, och matchen svängde fram och tillbaka.

Men Alingsås gjorde ännu ett ryck och satte fem raka mål, där målvakten Anton Hagvall bidrog med ett. Hammarbys Alexander Morsten blev utvisad efter att ha knockat Johan Nilsson i en kontring och fick rött kort. Med sju minuter kvar ledde Alingsås med 25-20.

Lagen följde varandra in mot slutsignalen, och Alingsås vann till slut med 29-24 efter att Oscar Gentzel även gjort matchens sista mål. Segern förde upp Alingsås till en niondeplats i tabellen och gav laget en skön känsla inför de kommande tre bortamatcherna mot Skövde, Ystad och Karlskrona. Nu är det dags för Alingsås att kavla upp ärmarna och jobba, jobba, jobba.

Målgörare i Alingsås HK: Oscar Gentzel 7, Samuel Lindberg 5, Johan Nilsson 4, Gustav Jönne 3, Albin Hägglund Junler 2, Alexander Regen 2, Petter Donaldson 2, Benjamin Helander 2, Jacob Lundahl och Anton Hagvall.