Tindra, Nova, Frida och Saga gick käpprakt till finalen i Stockholm


Denny Bågenholm 2022-10-26

Nova Årman, Judith Berntsson, Frida Jenssen och Saga Karlsson.
Bild:Erika Håkansson

Nova Årman, Judith Berntsson, Frida Jenssen och Saga Karlsson.PARTILLE | Det var fullt med publik förra helgen i Allum när det tävlades med käpphästar. Det var mest tjejer som tävlade och de fyra bästa får åka till den stora finalen i Friends Arena 26-27 november.

 

– Förra året tog käpphästarna äntligen plats i Friends Arena på allvar. De blev succé, så nu tar vi, i samarbete med Svenska Ridsportförbundet, fem distriktsförbund och partners, ut tävlingen på turné i Sverige. Kvaltävlingar kommer genomföras på fem orter under hösten med final inne på Friends Arena den 26-27 november, säger projektledare Erika Håkansson.

– Vi märkte att det fanns ett intresse, det har exploderat på sociala medier och det finns massor av TikTok konton med käpphästar. Ridsport är ju en väldigt dyr sport så detta är ju ett sätt att göra ridsporten lite mer inkluderande, fortsätter hon.

De fyra bästa i varje klass på respektive ort kvalar till finalen som genomförs på Mässarenan under Sweden International Horse Show. Finalen avgörs i två omgångar, lördag 26 november (50 cm) och söndag 27 november (70 cm). Konferencier för finalerna är. precis som förra året, Gry Forsell.

Från Göteborg och Allum gick Saga Karlsson, Freja Jenssen och tvillingarna Tindra och Nova Årman till den stora finalen i Stockholm.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.