Takida använde Partille arena som replokal


Jonas Bengtsson 2021-12-10

<span>Zara Larsson och The Smashing Pumpkins är andra band och artister förutom Takida som använt Partille arena som storskalig replokal inför arenaturnéer. Rockstjärnorna i Takida repade under veckan i hallen då varken Sävehofs herrar eller damer hade hemmamatcher under måndag till torsdag.</span>
Bild:Tommy Holl
Zara Larsson och The Smashing Pumpkins är andra band och artister förutom Takida som använt Partille arena som storskalig replokal inför arenaturnéer. Rockstjärnorna i Takida repade under veckan i hallen då varken Sävehofs herrar eller damer hade hemmamatcher under måndag till torsdag.

Bild:Tommy Holl

<span>”Att träffa och spela för fansen och få den kicken, det saknar man ju faktiskt. Och sen bara att sitta i turnébussen och snacka skit med gänget är inte fel heller”, säger Mattias Larsson, gitarrist i Takida, om vad han ser fram emot mest med den kommande turnén.</span>
Bild:Tommy Holl
”Att träffa och spela för fansen och få den kicken, det saknar man ju faktiskt. Och sen bara att sitta i turnébussen och snacka skit med gänget är inte fel heller”, säger Mattias Larsson, gitarrist i Takida, om vad han ser fram emot mest med den kommande turnén.

<span>Tomas Wallin är en av två gitarrister i bandet från &Aring;nge.</span>
Bild:Tommy Holl
Tomas Wallin är en av två gitarrister i bandet från Ånge.

<span>43-årige sångaren Robert Pettersson är en av grundarna av Takida – som hämtat sitt namn från en av karaktärerna i de japanska kultanimefilmerna ”Silver Fang”</span>
Bild:Tommy Holl
43-årige sångaren Robert Pettersson är en av grundarna av Takida – som hämtat sitt namn från en av karaktärerna i de japanska kultanimefilmerna ”Silver Fang”PARTILLE | I kväll inleder Takida sin arenaturné med en spelning i Scandinavium. Under veckan har rockbandet förberett sig genom att repetera på en stor scen med full ljud- och ljusuppsättning i Partille arena. "Nu är man riktigt taggad på att börja spela igen", säger gitarristen Tomas Wallin.


Partille arena används inte bara av IK Sävehof och till publikevenemang som P3 Guld, konserter och loppisar. För härom veckan hyrde artisten Zara Larsson den stora hallen för att repa inför sin turné och dessförinnan har även punkrockgruppen The Smashing Pumpkins gjort detsamma.

Och nu i veckan var rockbandet Takida på plats i Partille arena för att repa storskaligt inför den första delen av turnén som startar i kväll i Scandinavium och sedan fortsätter till Hovet i Stockholm i morgon och därefter till Malmö arena nästa helg.

– Det passade bra inför spelningen i Scandinavium och egentligen skulle vi spelat i Oslo i veckan också men den har flyttats fram. Partille låg bra till geografiskt och så var arenan tillgänglig och ledig vilket passade oss bra, säger Mattias Larsson när Lokalpressen i onsdags efter lunch fick en pratstund i ett omklädningsrum tillsammans med bandets två gitarrister.

– Man måste repa storskaligt så här för att se att allt funkar med ljud, ljus och scenbygget inför turnén, säger Tomas Wallin.

– Absolut, det behöver vara som skarpt läge, fortsätter Mattias.

Läs hela artikeln i dagens Lokalpressen Partille: https://e-tidning.lokalpressen.eu/2537/partille/475595/2021-12-10/r

(När man klickar på en artikel blir den i webb-läge, trycker man på "play"-knappen kan man då få artikeln uppläst som talsyntes)

Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.