Sophämtningen är försenad


Redaktionen 2021-12-03

Bild:Partille kommun

PARTILLE | Mer snö föll under torsdagskvällen. Under natten har plogbilarna kört för att hålla huvudstråk öppna. Snöröjningen och halkbekämpningen av bostadsgator, gång- och cykelvägar har återupptagits under morgontimmarna.


På grund av snön och halkan är sophämtningen försenad. Den kommer att utföras så snart det är möjligt. Låt därför avfallskärlen stå framme tills dess att de blivit tömda. Hjälp hämtarna genom att se till att dragvägen fram till kärlet är skottad och halkbekämpad. Kontrollera också att ditt avfall inte frusit fast. Tack för ert tålamod!
De stora snömängderna gör vägarna smalare och på flera platser tvingas vi använda gångbaneutrymmen som tillfälliga snöupplag. När vi gör det går ansvaret för gångbaneutrymmet tillfälligt över till kommunen. Det innebär att fastighetsägaren inte behöver skotta bort snöupplaget. När kommunen skottat bort snöupplaget – vilket kan ta tid att att utföra – eller snöupplaget smält bort återgår ansvaret att snöröja gångbaneutrymmet till fastighetsägaren.
Läs om våra riktlinjer för halkbekämpning och snöröjning av det kommunala vägnätet på partille.se/vintervaghallning.

Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.