Sävedalsbo blir ny chef för botaniska trädgården


Jonas Bengtsson 2021-10-15

<span style=\
Bild:Emmy Jonsson

Göteborgs botaniska trädgård bedriver en fantastisk, mångfacetterad verksamhet som betyder mycket, både för alla besökare och för arbetet med biologisk mångfald. Att få göra skillnad på riktigt i vår tids stora miljöfrågor är det som driver mig och jag tar mig an det här uppdraget med stor ödmjukhet och förväntan”, säger Hanna Tornevall som i maj 2022 blir ny förvaltningschef för Göteborgs botaniska trädgård.PARTILLE | Lagom till att rhododendron och körsbärsträd blommar så tar Hanna Tornevall över som ny förvaltningschef för Göteborgs botaniska trädgård. "Det ska bli fantastiskt roligt", säger hon.


Sedan 2008 har Mari Källersjö varit förvaltningschef för Göteborgs botaniska trädgård. I maj 2022 går hon i pension och nu står det klart vem som ska fortsätta att få verksamheten att blomstra: Sävedalsbon Hanna Tornevall.

 – Ett jättehäftigt jobb, jag är helt överväldigad och otroligt glad, säger hon till Lokalpressen.

 – Det första jag ska göra är att lära känna alla medarbetare och kollegor. Och även lära mig mer om vad som är på gång med de nya växthusen och vilka utmaningar vi har att arbeta med framöver. Det finns politiska mål från Västra Götalandsregionen som vi ska följa och som såklart blir styrande i den fortsatta utvecklingen.

Hanna Tornevall har en filosofie magisterexamen i miljövetenskap och är i dagsläget vd för CIT Industriell Energi AB som är ett dotterbolag till Stiftelsen Chalmers Industriteknik. Hon har tidigare haft flera befattningar inom Volvo och Länsstyrelsen, där hon bland annat var chef för den regionala vattenmyndigheten.

Har du någon favoritdel i trädgården?

Jag tycker att de olika delarna har sin egen charm och att det varierar under olika årstider.

Västra Götalandsregionens HR-direktör Marina Olsson i ett pressmeddelande:

Göteborgs botaniska trädgård står inför den största förändringen på många år, när kommande generationers växthus och besökscentrum ska byggas. Detta kommer att påverka både organisation och arbetssätt. Hanna Tornevalls erfarenhet av att leda forskningsnära verksamheter i utveckling kommer att vara värdefull i arbetet framåt.


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.