Onsdagsquiz på John Scotts


Denny Bågenholm 2023-05-18

Vinnarna \
Bild:Denny Bågenholm
Vinnarna "Quizterz" med Z hade koll på både hårdrock och presidenter när det fick nästa full pott med 63 av 66 poäng.

Den kluriga quizmastern LAsse Lindberg hade grävt långt mer bland de klassiska rocklåtarna.
Bild:Denny Bågenholm
Den kluriga quizmastern LAsse Lindberg hade grävt långt mer bland de klassiska rocklåtarna.

Det bar fullt bland borden på kvällens quiz och en härlig stämning precis som vanligt på onsdagarna.

PARTILLE | Under höst, vinter och vår är det varje onsdag kluriga quiz med olika teman på John Scott's Partille Arena. På onsdagen samlades nästan 20 lag och 70 personer för att kämpa om 66 poäng uppstyrt av Quizmaster Lasse Lindberg, känd från “2H med Lasse” på radion.

 

Redan en halvtimme innan starten var det fullt bland borden på John Scott´s där alla lagen fått papper och penna samt strikta förhållningsregler om att inte använda telefoner. Dagens tema var klassisk rock och det fanns många gäster med bandtröjor från både AC/DC och Iron Maiden.
– Ja, det är väl som att promenera på mammas gata, vi 60-talister fick ju rock ´n Roll i modersmjölken. Jag tror många kommer få höga poäng och det är därför jag gjort det lite svårare än vanligt, säger Lasse.

Exakt klockan sju drog gitarriffet till “You shook me all night long” med AC/DC igång och sedan blandades enkla frågor med lite svårare. Vad heter exempelvis bandet som gjorde “Sweet home Alabama”? Lynard Skynard. Vilka var förband till Rolling Stones på Ullevi 1982? J Geils band. Men det var även rena kunskapsfrågor, som vilken är Englands näst största stad? Birmingham. Och vem var USA´s president under knappt tre år mellan 1974-1977? Gerald Ford. Så för att vinna quizen krävs det förutom musikkunskaper bra allmänbildning. Något som kvällens vinnare “Quizters” hade gått om för de lyckades samla ihop 63 poäng av 66 möjliga.
– Jätteroligt att vinna, vi har en bra bredd i laget och vi har ju en av frågorna på min bandtröja, säger en av lagmedlemmarna när hon visar upp sin Iron Maiden tröja från albumet “Number of the beast” därifrån Lasse hade spelat låten “run to the hills”

Mathias Billberg som driver John Scott's Partille tycker det är viktigt att det finns mycket att göra hos dem.
– Vi kör quiz på onsdagar, DJ med önskelåtar på fredagar och ganska ofta är det band hos oss. Senast i mars körde vi Afterski med ikonerna Partypatrullen. Vi tycker det är ett bra sätt att marknadsföra oss på och nu när det byggs så mycket här runt omkring vill vi verkligen vara en samlingsplats för alla i Partille. Här kan du kolla Champions League, fira något  jubileum och äta en god middag. Du kan ta med familjen eller kompisgänget och spela Bowling eller Shuffleboard. Här ska finnas något för alla och alla är välkomna till Partilles största vardagsrum, säger Mathias Billberg.

Nu är det några onsdagar kvar med quiz innan det blir sommaruppehåll?
– Ja, vi kör vidare igen efter sommaren då det är lite lugnare hos oss, men vi har ju självklart öppet hela sommaren för den som vill komma undan solen och slå några strikes på våra fantastiska bowlingbanor där svenska mästarna Team Pergamon har hemmaplan, avslutar han.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.