Ny elevkår på Partille gymnasium


Denny Bågenholm 2022-10-30

Leon Orlic, Isa Egerbladh och André Hitmiz hoppas att den nya elevkåren kommer skapa en bra och trygg skola för alla elever.
Bild:Denny Bågenholm
Leon Orlic, Isa Egerbladh och André Hitmiz hoppas att den nya elevkåren kommer skapa en bra och trygg skola för alla elever.

PARTILLE | Sedan 2016 har det saknats en elevkår på Partille gymnasium, men sedan några veckor har den nya kåren samlats, bildat en styrelse och är nu redo för att föra elevernas talan på skolan.

– Vi kände att något saknades, säger Leon Orlic.


 

I alla skolor och inte bara i Partille gymnasium behövs elevernas perspektiv och åsikter för att det ska vara en välfungerande verksamhet. Alla elever ska känna sig trygga och att deras frågor om skolmiljö och andra frågor tas på allvar, detta är elevkårens uppdrag. Det har saknats en elevkår på gymnasiet i sex år. Strax innan pandemin fanns det ett elevråd, men när skolan stängdes ner upphörde även all gemensam verksamhet eftersom det då bara förekom distansundervisning.

– Vi har precis börjat med en elevkår och tanken är att vi även snart ska ha ett elevråd inom kort där en elev från varje klass ska delta och få ställa frågor och komma med förslag. Alla elevers röster ska räknas, säger André Hitmiz.

– Vi kommer arbeta med allt som behöver förbättras inom områden som berör eleverna, vi sitter med i skolledningsmöten och vi samarbetar med trygghetsteamet, elevkåren kommer också arrangera olika evenemang, fortsätter han.

Red. anm. Sedan pressläggningen i torsdags har Elevkåren fått in 150 nya medlemmar, hälsar André Hitmiz.

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.