Niklas Andersson vill vara grannens grabb


Denny Bågenholm 2022-11-26

Västkustens mariachiorkester bjuder på blandade skämt och för trånga byxor, en kväll i falsettens tecken? Niklas Andersson har gått från systemvetare till komiker.
Bild:Robert Eldrim
Västkustens mariachiorkester bjuder på blandade skämt och för trånga byxor, en kväll i falsettens tecken? Niklas Andersson har gått från systemvetare till komiker.

PARTILLE | Tre komiker som peakade under olika decennier möts inför ett nästan fullsatt Partille Arena. När Peter Apelgren, Niklas Andersson och Björn Gustafsson bjuder på tacofest ska vi inte förvänta oss för mycket enligt hemsidan.

– En låg förväntan är ju lättare att överträffa, säger Niklas Andersson.


 

Niklas använder en engelsk term “Straight guy in the middle” vilket innebär att han är den vanlige killen som de andra driver lite med. I föreställningen tänker han vara den som håller ihop det hela, men det verkar inte gå jättebra när det knappt är en vecka till premiären.
– Vi skulle repa lite uppe i Stockholm. Jag åkte upp med ett tomt block, och det är fortfarande tomt, säger Niklas och skrattar.

– Det var planerat att vi skulle repa och skriva manus men det blev inte riktigt så. Vi hade jättetrevligt men Peter har såna visioner, han vill att det ska komma flygande grisar och en massa annat konstigt. Vi kom verkligen inget vart och nu börjar paniken komma krypande. Tur att vi har satt upp så låga förväntningar på showen.

Du skriver på hemsidan, ”Man ska gå på den här föreställningen för att se en ensemble som gör så gott de kan med de förutsättningar de har. Förhoppningsvis går publiken där ifrån lätta och glada i sinnet, antingen för att de hade kul eller för att det är över”. Är det så du känner just nu?
– Kanske ännu sämre om jag ska vara ärlig, jag har en lapp framför mig där det står “ring rörmokaren och skriv skämt till showen” jag vet vilken av de två jag kommer göra efter den här intervjun, säger han och suckar. Skriva skämt står i alla fall med versaler, fortsätter han.

Till evenemanget på Partille Arena >>>

Läs mer i tidningen >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.