Misstänkt grov rattfylla i Lexby


Denny Bågenholm 2022-07-30

Bilen stoppades av polisen och föraren kunde gripas utan motstånd.
Bild:Denny Bågenholm
Bilen stoppades av polisen och föraren kunde gripas utan motstånd.

Bilen körde utan höger framdäck och en ruta var sönderslagen.
Bild:Denny Bågenholm
Bilen körde utan höger framdäck och en ruta var sönderslagen.

Brandmännen från stationen i Öjersjö fick rycka ut för att sanera gatan.
Bild:Denny Bågenholm
Brandmännen från stationen i Öjersjö fick rycka ut för att sanera gatan.

PARTILLE | Vid niotiden på lördagsmorgonen väcks de boende i Lexby av ett oljud när en vit bil kör in vid radhuslängan. Bilen stannar vid vändplatsen och i samma sekund kommer polisen med blåljus uppför gatan.

Mannen i den vita bilen stoppas och tas med till polisstationen på Skånegatan för fler tester. Bilen saknar höger framdäck och sidorutan är krossad. Föraren är så berusad vid ingripandet att han inte gör något motstånd utan sätter sig direkt i polisbilen.

– Det är flera som ringt om samma bil under en stund nu på morgonen så vi var redan i området. Vi tror inte bilen är stulen och inget tyder på att mannen har gjort mer än kört ordentligt berusad. Det finns inget stöldgods och mannen kan legitimera sig. Han får följa med för provtagning på stationen. Han har inte heller någon koppling till området utan vi tror han helt enkelt är lite vilse och kört runt för att orientera sig, säger polisman Rahimi.

– Det lät som en grävmaskin på larvfötter som körde in på gatan och när jag tittade ut kom det en bil som körde på fälgen med en trasig sidoruta. Då ringde jag SOS alarm. Mannen stannade på parkeringen, gick ut och låste bilen för att sen gå in i området. Det såg ut som han letade efter något. Han gick tillbaka till bilen och körde vidare upp på gatan som avslutas med en vädplats. Där stannade han tills polisen kom och tog honom. Han var rejält berusad men inte aggresiv, säger ett vittne.

En stund senare blir bilen bortbogserad och brandkåren är på plats för att sanera oljan som runnit ut.
– Han har nog kört sönder bottentråget för det är ordentligt med olja som runnit ut längs hela gatan. Men nu häller vi på ett medel som suger upp oljan som vi sedan sopar upp och om en liten stund är allt borta, säger en av brandmännen.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.