Mäktig vändning i Champions League

Redaktionen 2021-10-25

Bild:IK Sävehof

PARTILLE | Från underläge med sex bollar i paus till seger med 28–26. En imponerande andra halvlek ledde fram till två nya Champions League-poäng när turkiska Kastamonu Belediyesi GSK gästade Partille Arena på söndagseftermiddagen.

Sävehof hamnade inledningsvis ett par bollar bakom Kastamonu, men tio minuter in i matchen såg Trine Mortensen till att kvittera till 5–5 med ett säkert kantavslut. Effekten på det blev ändå att gästerna från Turkiet etablerade ett nytt övertag och när de första 30 minuterna var avverkade hade de dragit ifrån till ledning med 17–11.

Till den andra halvleken skulle en tydlig scenförändring äga rum. Precis i inledningen på andra minskade Jamina Roberts differensen till fem bollar och när även de två nästföljande målen var gulsvarta, var det kontakt på riktigt. En turkisk timeout stoppade inte flödet och i numerärt underläge reducerades avståndet ytterligare.

Dessutom radade Sofie Börjesson upp räddningar. Var det inte med en utsträckt vänsterarm så var det en benparad som plockades fram ur repertoaren när motståndarnas avslut nekades gång efter gång.

Med drygt 15 minuter kvar på matchklockan skiljde det endast en boll och jakten på kvittering var därmed i full gång. När det återstod knappt fem minuter var den äntligen på plats genom Laura Jensen och sedan dröjde det inte ens 60 sekunder innan Roberts rann igenom och placerade in ledningsmålet.

Från det läget hämtade sig aldrig Kastamonu och Sävehof kunde säkra segern med 28–26. Laget fördubblar därmed sin poängskörd i Champions League-spelet och tar sig upp på sjätte plats i Grupp B efter fem spelade omgångar.

IK Sävehofs målskyttar: Trine Mortensen 6, Mathilda Lundström 5, Ellie Åström Nilsson 4, The Blomst 4, Jamina Roberts 4, Laura Jensen 3, Frida Rosell 1 och Tamara Haggerty 1.

Kastamonu Belediyesi GSK:s målskyttar: Sara Kovarova 5, Ceren Demircelen 5, Majda Mehmedovic 3, Serpil Iskenderoglu 3, Neslihan Caliskan 3, Nina Zulic 3, Jovanka Radicevic 3 och Merve Durdu 1.