Historisk säsongspremiär för Sävehofs “Handboll För Alla”


Denny Bågenholm 2022-10-21

Bilder från \
Bild:Privat / Svensk Elithandboll
Bilder från "Handboll För Alla" när laget visade upp sig under Partille Cup i juli samt helgens prisutdelning i Scandinavium där Svensk Elithandbolls VD Peter Gentzel står till vänster om Camilla Andersson.

PARTILLE | På söndag skrivs historia i Partille Arena när IK Sävehofs parahandboll “Handboll För Alla” spelar sina första seriematcher någonsin. Laget möter Önnereds HK och Alingsås HK. Matcherna spelas i B-hallen och det börjar klockan 13:30.

 

– Vi har hållit på i sju år och bett om att få starta upp seriespel, det går ju inte bara att träna och köra lite uppvisningsspel som pausunderhållning, det måste vara på riktigt också och nu äntligen är dags, säger en glad Camilla Andersson.

– Vi kommer vara i B-hallen nu på söndag och det är tre matcher som kommer spelas, vi har fri entré och jag hoppas så många som möjligt kommer och tittar, för det är så mycket glädje. Det kommer vara som på riktigt med line-up, matchens spelare och resultat.

13.35 Sävehof vs Önnered
14:50 Önnered vs Alingsås
16:10 Sävehof vs Alingsås

Fakta “Handboll För Alla”
IK Sävehof startade som en av de första klubbarna “Handboll för Alla” som en del av ordinarie verksamhet och är en gående handboll riktad till barn och ungdomar med intellektuell funktionsnedsättning.

Camilla Andersson är mångårig ledare i IK Sävehof och en av dem som hyllades under handbollslandskampen i Scandinavium i helgen när Sverige vann över Danmark inför över 10 000 åskådare.
– Det är självklart jätteroligt, detta är ju nåt jag brinner för och älskar att göra så man tänker inte så mycket på att man gör skillnad. Det är ju en win-win situation, jag får en meningsfull fritidssysselsättning samtidigt som man får vara med och bidra till att andra har roligt, avslutar Camilla.

Motiveringen från helgens prisutdelning är följande:
– I varje förening finns det alltid personer som gör ett oerhört viktigt arbete utan att stå i rampljuset och därmed inte syns så ofta, så även i Handbollsligan och SHE. Svensk Elithandboll vill därför tillsammans med ATG lyfta dessa hjältar som är viktiga delar av föreningens vardagliga arbete och som ger både sin tid och sitt engagemang inom handbollen, säger Peter Gentzel, VD för Svensk Elithandboll (SEH).

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vn Skriv utAnnons


Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.