Eftersläckning i Brattefjäll


Denny Bågenholm 2023-05-15

Brandmän från Öjersjö Brandstation var på plats víd Lexby skola på måndagsmorgonen. Patrik Johansson längst till höger såg fram emot när allt skulle vara över.
Bild:Denny Bågenholm
Brandmän från Öjersjö Brandstation var på plats víd Lexby skola på måndagsmorgonen. Patrik Johansson längst till höger såg fram emot när allt skulle vara över.

PARTILLE | Sedan i torsdags har skogsbranden pågått i ogästvänlig terräng på en yta stor som 50 fotbollsplaner. Under måndagsmorgonen brinner det fortfarande i små grytor i området men branden är inringad och insatsen väntas avslutas under dagen.

– Det är mycket slang som ska tas hem, säger Patrik Johansson.


Branden startade vid sextiden i torsdags och har sedan dess vattenbombats med helikopter och inringats med hjälp av brandmän som dragit kilometervis med brandslang i det väldigt kuperade området. Under helgen har också många oroliga människor boende i Lexby hört av sig till räddningstjänsten då röken sänkte sig ner i dalgången när solen gick ner och i Lexby låg den tätt mellan husen. Flera automatlarm gick även i området beroende på brandröken.

– Vi har varit på plats sedan i torsdags med mycket resurser. Nu återstår bara eftersläckning i grytor och att samla ihop alla slangar som ligger i området. Senare under dagen kommer vi lämna över ärendet till Partille kommun som tar insatsen vidare, säger Patrik Johansson från räddningstjänsten.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_se

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv utAnnons

Egen annonsera b

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.