Dyr el under dagen


Denny Bågenholm 2022-11-29

Höga kostnader för elen under tisdagen.
Bild:Artur Zudin, Unsplash
Höga kostnader för elen under tisdagen.

PARTILLE | Elpriset i elområde 3, som Partille kommun tillhör, stiger i idag till 3,90 kronor per kWh. Det är det högst dagspriset sedan den 7 september.

 

Dygnspriset på el är under dagen, 29 november, 3,90 kronor i elområde 3 på den nordiska elbörsen Nordpool. Inte sedan den 7 september har dygnspriset varit lika högt. Jämfört med i dag stiger elpriset med hela 1,85 kronor kWh.

Hushåll och företag i Partille med timdebiterade avtal betalar som mest 5,45 kronor per kWh mellan klockan 17 och 18 då timpriset är som högst.

Räknar man in energiskatt och moms landar priset på 7,27 kronor per kWh under den dyraste timmen. Det innebär att en timmes dammsugning, när elpriset är som högst, kostar omkring 15 kronor för den som har ett elavtal med timpris (under den billigaste timmen mellan klockan ett och två skulle motsvarande dammsugning kosta cirka 6 kronor).

Elpriserna har stigit kraftigt under det senaste året. År 2020 låg snittpriset vid den här tiden på året på 0,22 kronor per kWh och nådde aldrig högre än 2,05 kronor någon enskild timme.

De senaste 30 dagarna har snittet legat på 1,21 kronor per kWh, alltså ungefär sex gånger så högt som 2020. Förra året var motsvarande siffra 0,79 kronor per kWh.

Även om priserna i elområde 3 är höga idag, så betalar hushåll och företag i södra Sverige ännu mer. I elområde 4 ligger priset på 3,90 kronor i snitt med 5,45 kronor som max. De lägst priserna återfinns i elområde 1 och elområde 2 med ett snittpris på 3,72 kronor och ett högsta timpris på 5,45 kronor.

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Din enda lokaltidning som är helt GRATIS - På webben, i brevlådan och sociala medier.


Tipsa en vän Skriv ut
Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.