Biltema går som tåget – 59:e varuhuset invigdes i Partille


Jonas Bengtsson 2021-09-23

<span class=\
Bild:Tommy Holl

Biltemas verksamhetschef Magnus Joersjö och marknadschef Johan Gerdevåg välkomnar kunderna till Nordens modernaste och största Biltemavaruhus som ligger i Partille.PARTILLE | Biltemas nyaste varuhus har öppnat upp sina entrédörrar i Partille. 


Sommaren 2020 sattes ännu en spade i marken vid expansiva Partille Port-området. Ett nytt Biltemavarhus skulle byggas. I måndags var allt klart invändigt och i går var det officiell öppningsdag för varuhuset som består av tre våningar varav två av dem är till för försäljning. 

– Vi växer så det knakar och behöver utrymme att växa i, med det här nya varuhuset har vi förutsättningar att göra det. Våra standardvaruhus ligger på 7 500 kvadrat men det här är på 10 000 på grund av att Storgöteborg är ett fantastiskt upptagningsområde – det är hetast i Sverige för tillfället. Försäljningen på våra kaféer har exploderat senaste fem åren och därför blir det nu ett ännu större kafé i Partille än vad våra varuhus i Sisjön och Backaplan har, säger Johan Gerdevåg som är marknadschef för Biltema Sverige.

Nu ska det säljas korv!?

– Jajjemen, här ska säljas korv! Och Biltemakorven är en klenod i sig, den är extremt älskad av många kunder. Samtidigt passar vi på att utöka sortimentet i Partille som även ska innehålla bullar, glass, köttbulletallrikar, pannkakor och ja, det mesta.

Hur mycket varuhuset har kostat att bygga vill marknadschefen inte avslöja. Däremot att det har byggts av det egna fastighetsbolaget och för egna pengar – inga lån har alltså tagits.

– Det är tack vare våra fantastiska kunder som vi kan fortsätta att expandera.

Det låter som att det går väldigt bra för Biltema?

– Jo, det går som tåget. Pandemin är såklart hemsk, men det har främjat allt byggande och bil- och hemfixande vilket har varit fantastiskt under pandemin. Vi tror även att det kommer fortsätta vara bra. Kanske inte på samma nivåer som 2020 men att det stabiliserar sig på en normal nivå vilket är tacksamt för alla.

Hur ser du på konkurrensen som finns i närheten?

– Konkurrensen gör att vi tillsammans blir en starkare handelsplats. Handel föder handel och konkurrensen är viktig även för att vässa sig för att bli bäst på marknaden. Utan konkurrenter vore det tråkigt.

Biltema har ständigt nya varuhus på gång runtom i Norden. Under 2021 ska totalt fem varuhus stå klara varav två av dem i Sverige: Hässleholm och Partille. 2022 ska fyra nya Biltemavaruhus färdigställas. På grund av pandemin blev det dock inget pompa och ståt med tal och bubbel under premiärdagen när Partilleupplagan blev Biltemavaruhus nummer 59 i Sverige.

– Backaplan har alltid varit ett av våra starkaste varuhus i Norden. Vi förväntar oss samma nivåer i Partille med tanke på var det ligger och det fantastiska upptagningsområdet med bland Lerum och de andra kranskommunerna. Vi har stora förhoppningar på vårt nya varuhus i Partille, säger Johan Gerdevåg.

Biltema Partille kommer att ha öppet 7-20 på vardagar och 9-18 på helger.


Skriv ut

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.