1 800 000 kronor i grönt avdrag till Partilleborna


Redaktionen 2021-07-18

Bild:Pressbild

PARTILLE | I Partille kommun har 140 personer beviljats grönt avdrag om totalt 1 800 000 kronor under första halvåret 2021. Det blir 44 kronor per kommuninvånare, vilket kan jämföras med genomsnittet i landet på 24 kronor. Det visar statistik som branschorganisationen Svensk Solenergi har fått från Skatteverket.


Partille hamnar därmed på plats 33 när Svensk Solenergi rankar kommunerna efter antal kronor i beviljat grönt avdrag per invånare. Det gröna avdraget kan sökas för solceller, energilager (batterier) och laddningspunkter till elfordon (laddstolpar).

– Det är bra för Sverige att allt fler Partillebor söker grönt avdrag, säger Anna Werner, vd för branschorganisationen Svensk Solenergi.

Skattereduktionen för grön teknik, det gröna avdraget, har funnits sedan årsskiftet. För solceller är avdraget 15 procent av kostnaden för arbete och material. För batterier och laddstolpar är avdraget 50 procent. Det är fördelaktigt att installera batteri och solceller samtidigt eftersom växelriktaren då räknas till batteriet, som berättigar till högre avdrag än solcellerna.

I snitt har 35 av 10 000 Partillebor erhållit grönt avdrag, medan snittet i landet är 16. Partille placerar sig därmed på plats 11 i landet sett till andel av kommuninvånarna som fått grönt avdrag. I 34 av landets kommuner har ännu ingen beviljats grönt avdrag.

Tipsa en vän Skriv utAnnons


Lokalpressen loves

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.