Glöm inte barnförsäkring


Denny Bågenholm 2022-07-01

Glöm inte att skaffa en barnförsäkring som gäller utanför skoltid
Bild:Konsumenternas
Glöm inte att skaffa en barnförsäkring som gäller utanför skoltid

Förskolans och skolans försäkring gäller bara för olycksfall och inte alltid dygnet runt eller på fritiden. Därför riskerar barn att stå utan försäkring på sommarlovet. För att ett barn ska få ersättning för sjukdomar och diagnoser så krävs en egen barnförsäkring.

En barnförsäkring ska helst tecknas så tidigt som möjligt, när ditt barn är nyfött. Men det är inte för sent att göra det senare. Skälet till att man bör teckna tidigt är att då har inga eventuella sjukdomar hunnit visa sig och medfört undantag för dem i försäkringen.

- Med risk för att låta som en försäljare: Har ditt barn ingen egen barnförsäkring ännu, bör du teckna en. Dels på grund av att barnen kanske inte har något skydd alls på sommarlovet, dels för att fler barn får bestående skador av sjukdom än av olycksfall. Samhällets ersättning till barn som på grund av det inte kan arbeta senare är låg, säger Håkan Carlsson, jurist och barnförsäkringsexpert på Konsumenternas Försäkringsbyrå i en pressrelease.

Se och jämför olika barnförsäkringar >>>

Följ oss på sociala medier:
Facebook - https://www.facebook.com/lokalpressen
Instagram - https://www.instagram.com/lokalpressen
Twitter - https://twitter.com/lokalpressen_eu

Till alla Lokalpressens läsare, njut av semestern, smörj er ordentligt och glöm inte följa Lokalpressen på hemsidan, Facebook, Instagram och Twitter. Den enda tidningen med DINA lokala nyheter helt gratis i brevlådan, på webben, i telefonen, i appen och sociala medier hela sommaren.


Tipsa en vän     Skriv utJohn Scotts partille

Improve

Vi använder cookies. Om du fortsätter använda vår webbplats innebär det att du godkänner detta.